Student loopt studie mis door vergeten postzegel

HENGELO - De 17-jarige Niels Grote Beverborg uit Hengelo loopt een studie geneeskunde in Groningen mis omdat hij vergeten was een postzegel te plakken op zijn aanmeldingsformulier.
Daardoor kwam het formulier te laat aan bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO); de voormalige Informatie Beheer Groep. Voor de aankomend student was dat extra zuur omdat hij vanwege zijn goede schoolresultaten niet mee hoefde te doen aan de loting. Hij heeft een kort geding aangespannen om alsnog tot de medicijnenstudie te worden toegelaten. In de tussentijd heeft hij zich ingeschreven voor de studie bewegingswetenschappen.
DUO-woordvoerder Daniël Blok geeft Grote Beverborg weinig kans. Dergelijke ongelukjes komen vaker voor, weet Blok, maar een uitzondering wordt niet gemaakt. DUO doet vanalles om de aankomende studenten te helpen, meent Blok. Zo worden ze meermalen gewaarschuwd voor de deadline en als een brief te laat binnenkomt, dan controleert DUO zelfs de poststempel om te zien of de postbezorging verlaat is. De woordvoerder wil verder niet ingaan op dit geval, zolang de zaak onder de rechter is. Het kort geding dient donderdag.