Luchthavendirecteur Meiltje de Groot nieuwe voorzitter Economic Board Noord-Nederland

Meiltje de Groot
Meiltje de Groot © RTV Noord
Meiltje de Groot, directeur van Groningen Airport Eelde, is de nieuwe voorzitter van Economic Board Noord-Nederland (EBNN). Ze volgt waarnemend voorzitter Sieger Dijkstra op.
De Groot gaat aan de slag om 'de ontwikkelingen in het Noorden kracht bij te zetten, in samenwerking met overheden, onderwijsinstellingen en ondernemers', aldus EBNN.
De Economic Board Noord-Nederland is een bestuurlijk platform van onderwijs, ondernemers en overheid, VNO-NCW MKB Noord, NOM en het SNN in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

Kansen en uitdagingen

De Groot: 'We gaan er samen voor zorgen dat we zaken in beweging zetten en een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling en welvaart in Noord-Nederland. Groningen, Friesland en Drenthe hebben veel te bieden op het gebied van nieuwe energievormen, zoals waterstof, maar ook de ontwikkelingen op het gebied van circulaire economie, digitalisering, agrifood en gezondheid zijn veelbelovend. Tegelijkertijd zijn er ook de nodige uitdagingen waar niet alleen het Noorden mee te kampen heeft, zoals het vinden van voldoende en gekwalificeerd personeel.'

Kartrekkers EBNN

Dijkstra, momenteel voorzitter van EBNN, is blij met de keuze voor De Groot, omdat ze volgens hem 'goed in staat is om de mogelijkheden van Noord-Nederland over het voetlicht te brengen. Zowel in de regio, als in Den Haag en Brussel.'
De Groot wordt samen met Sabine Koebrugge het gezicht van EBNN.