Mollema rijdt daags na Tour de Profronde van Surhuisterveen

Bauke Mollema ziet tijdens de Tour af op een kasseienstrook in Noord-Frankrijk
Bauke Mollema ziet tijdens de Tour af op een kasseienstrook in Noord-Frankrijk © ANP
Bauke Mollema, op dit moment uitkomend in de Tour de France, doet eind juli mee aan de 40e Profronde van Surhuisterveen.
Mollema deed in het verleden vaker mee aan het criterium. In 2013 won de Groninger renner van Trek-Segafredo.
De komende editie van de Profronde is op dinsdag 26 juli, twee dagen na het einde van de Tour de France. Daarmee keert de Profronde terug in hartje zomer. Afgelopen najaar werd de koers eenmalig in oktober verreden.

Sprintkanon

De organisatie uit Friesland heeft naast Mollema ook Fabio Jakobsen gestrikt. De sprinter, die vorig jaar won, boekte tijdens zijn eerste massasprint ooit in de Tour vorige week direct zijn eerste etappezege.
Mollema won in 2017 en 2021 een etappe in de Tour de France en hoopt daar deze editie één aan toe te voegen. Ook Koen Bouwman, één van de smaakmakers in de afgelopen Giro d'Italia, is erbij in Surhuisterveen.

'Mooie eerste stap'

'Met de mannen Jakobsen, Mollema en Bouwman hebben we een mooie eerste stap gezet. We zijn druk bezig om het rennersveld verder vorm te geven. Er lopen op dit moment diverse contacten en hopen op korte termijn met meer nieuws te kunnen komen', aldus Erik Jager van de organisatie.