112-nieuws woensdag 13 juli: Auto belandt in greppel Foxhol; drie gewonden • Voetganger gewond bij kop-staartbotsing Hoogezand

Een agent inspecteert de auto
Een agent inspecteert de auto © Dennis Venema
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

21.30: Gewonde bij steekpartij in Stad

Bij een steekpartij in de Vechtstraat in de stad Groningen is één persoon gewond geraakt. De verdachte, een man, vluchtte naar het naastgelegen Dinkelpark, waar hij door agenten werd aangehouden.
Lees hier het hele bericht

20.15: Auto belandt in greppel Foxhol; drie gewonden

In Foxhol is een auto in de greppel terechtgekomen nabij de kruising van de Gerrit Imbosstraat en de Woldweg. Daarbij zijn de drie inzittenden gewond geraakt. De drie werden ter plekke behandeld door ambulancepersoneel. Ten minste twee van de drie zijn naar het ziekenhuis gebracht. Wat de ernst van hun verwondingen is, is niet bekend.
Volgens een getuige vluchtte een van drie inzittenden na het ongeval weg. Hij werd door de politie in een naburige tuin staande gehouden, waarna agenten hem aan een ondervraging onderwierpen.

16.25: Aanrijding tussen een auto en scooter in Groningen

In de Paradijsvogelstraat in Groningen is vanmiddag een auto in botsing gekomen met een scooter. De bestuurder van de scooter is gewond geraakt en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De schade is fors. Volgens een 112-fotograaf ligt er veel glas op de weg.
De weg is bezaaid met glas
De weg is bezaaid met glas © Patrick Wind

14.35: Bestelbus rijdt tegen viaduct aan

Een bestuurder van een bestelbusje heeft de hoogte van het viaduct op de U.T. Delfiaweg in Hoogkerk niet goed ingeschat. De bus liep schade op en de bijrijder moest worden nagekeken door ambulancepersoneel. Zij hoefde niet naar het ziekenhuis, maar werd met hoofdletsel doorgestuurd naar de huisarts.
De bestelbus bleek te hoog voor het viaduct
De bestelbus bleek te hoog voor het viaduct © ProNews

12.40: Voetganger gewond bij kop-staartbotsing in Hoogezand

Op de Abraham Kuypersingel in Hoogezand is woensdagmiddag een voetganger gewond geraakt. Dat gebeurde toen de voetganger bij het oversteken werd geraakt door een automobilist. Die was weliswaar gestopt voor het zebrapad, maar een achteropkomende automobilist had dat niet gezien. Die botste bovenop z'n voorganger, waardoor de voetganger alsnog werd geraakt.
Over de aard van de verwondingen is niets bekend.
Ambulance op de plaats van het ongeval in Hoogezand.
Ambulance op de plaats van het ongeval in Hoogezand. © Venema Media

8.50: Fietser en automobilist botsen in Haren

Op de kruising Middelhorsterweg en Molenkampsteeg in Haren zijn woensdagochtend een fietser en een automobilist met elkaar in botsing gekomen. Hoe dat kon gebeuren wordt onderzocht.
De fietser werd gecontroleerd op verwondingen in een ambulance die ter plaatse is gekomen, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
Hulpdiensten op de plaats van het ongeval
Hulpdiensten op de plaats van het ongeval © Persbureau Meter

8.00: Politie zoekt getuigen inbraak bedrijf Opende

De politie zoekt getuigen voor een inbraak die heeft plaatsgevonden aan de Provincialeweg in de nacht van maandag op dinsdag 12 juli. Hierbij zijn diverse tuingereedschappen weggenomen. De inbraak vond plaats tussen 02:00 uur en 04:00 uur.
Anoniem melden kan via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl

1.45: Bedrijfshal in Kolham volledig door brand verwoest

Een bedrijfshal aan de Knijpslaan in Kolham, met daarin een drukkerij en een meubelmakerij, is in de nacht van dinsdag op woensdag door een grote brand volledig in de as gelegd. Rond 4:15 uur was de brand, pal naast de oprit van de A7, onder controle.
'Maar het pand is volledig verwoest', aldus de brandweer.
De brand legde de complete hal in de as
De brand legde de complete hal in de as © Venema Media