Donar haalt met Letse veteraan eerste buitenlandse versterking binnen

Ronalds Zakis staat op punt van scoren
Ronalds Zakis staat op punt van scoren © ANP
Donar heeft met Ronalds Zakis (35) voor komend seizoen z'n eerste buitenlander aangetrokken. De ervaren Let tekende voor één seizoen bij de Groningers.
Zakis is een 2 meter 8 lange center/power forward. Hij speelde maar liefst twaalf seizoenen voor Ventspils in zijn vaderland Letland. Met die ploeg werd hij drie keer Lets kampioen. In het seizoen 2019-2020 werkte hij samen met assistent coach en oud-Donar speler Gatis Melderis.

Tienvoudig international

Zakis kwam daarnaast uit voor het Letse VEF Riga (2008 en 2014-2015), Olimpija Ljubljana (Slovenië) (2015-2016), het Duitse Rostock Seawolves (2020-2021) en KK Viimsi in Estland, waarmee hij de nodige Europese ervaring opdeed. Hij is bovendien tienvoudig international.
In z’n laatste seizoen scoorde Zakis gemiddeld 14,9 punten per wedstrijd en pakte hij gemiddeld 5,8 rebounds. Hij heeft ook een afstandsschot in huis.
Zeven spelers binnen
De selectie van Donar bestaat nu uit zeven spelers: Leon Williams, Willem Brandwijk, Mark Roorda, Kjeld Zuidema, Sander Hollanders, Olaf Schaftenaar en Ronalds Zakis.

'Pas goed bij ons'

'Ronalds heeft een sterk lichaam en is atletisch', zegt technisch directeur Drago Pasalic. 'Ik ben ervan overtuigd dat hij goed bij ons past'
'Het is altijd plezierig om in een team te spelen met hoge doelen', zegt Zakis zelf. 'Ik hoop dat we deze doelen halen voor onze fans, families en vrienden.'