Verdediger Nordin Musampa mist competitiestart FC Groningen

Nordin Musampa raakte in Duitsland geblesseerd
Nordin Musampa raakte in Duitsland geblesseerd © RTV Noord/Stefan Bleeker
Een flinke tegenvaller voor FC Groningen: Nordin Musampa is voorlopig uit de running. De 20-jarige verdediger raakte tijdens het trainingskamp in Duitsland geblesseerd. Het is nog niet duidelijk hoe lang hij er precies uitligt.
De van Jong Ajax overgekomen verdediger raakte afgelopen donderdag geblesseerd tijdens de training in Barsinghausen. Het zag er meteen niet goed uit, want een dag later liep Musampa op krukken. Afgelopen maandag moest een MRI-scan meer duidelijkheid verschaffen over de ernst van de blessure.

'Geen kruis- of enkelband kapot'

'Het lijkt mee te vallen', zegt technisch directeur Mark-Jan Fledderus. 'Hij is wel geblesseerd, maar het is niet iets heel extreems. Toch gaat het wel een tijdje duren en mist hij sowieso de start van de competitie. Ik denk wel dat hij de eerste seizoenshelft nog in actie kan komen, maar hoe lang het precies gaat duren is lastig te zeggen. Er is gelukkig geen kruis- of enkelband kapot.'

Vraagtekens

Door de blessure wordt de spoeling op de linksback positie dun voor FC Groningen, met alleen nog de 21-jarige Yahya Kalley als pure linksback. Afgelopen seizoen was de 19-jarige Bjorn Meijer, die naar Club Brugge is vertrokken, de vaste linkervleugelverdediger.
Trainer Frank Wormuth zette zaterdag tegen Hannover 96 Neraysho Kasanwirjo aan de linkerkant van de verdediging, die daar duidelijk nog onwennig was. De tweede helft in Duitsland speelde Kalley op die positie, die op een onnodige gele kaart na, een goede indruk maakte. Centrale verdediger Marin Sverko zou eveneens nog een optie kunnen zijn, maar is van nature geen back.
Nordin Musampa tijdens FC Groningen - PAOK Saloniki
Nordin Musampa tijdens FC Groningen - PAOK Saloniki © Orange Pictures

Suslov

Musampa werd gezien als een reële optie aan de linkerkant van de verdediging. Tijdens de met 2-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen PAOK Saloniki maakte hij eveneens een goede indruk.
Na afloop van de met 3-0 verloren wedstrijd tegen Hannover opperde Wormuth zelfs dat Tomas Suslov wellicht een optie zou zijn om aan de linkerkant te posteren. 'Hij heeft alle eigenschappen om een goede linksback te kunnen zijn', zei de oefenmeester. Wormuth voegde daaraan toe dat Suslov dat zelf totaal niet zitten.
FC Groningen vervolgt de voorbereiding woensdagavond met een oefenduel tegen vijfdeklasser vv Veelerveen. Komende zaterdag speelt FC Groningen in en tegen Osnabrück. Een dag later is FC Emmen de tegenstander in Rolde.