Man aangehouden voor hennepteelt en drugshandel

Een hennepvangst van de politie
Een hennepvangst van de politie © ANP
De politie heeft dinsdag in de stad Groningen een 50-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van hennepteelt, drugshandel en deelname aan een criminele organisatie. Na de aanhouding werden er huiszoekingen gedaan in panden in Weiteveen en Oostwold (Oldambt). Daar werden een hennepkwekerij en een hennepstekkerij aangetroffen.
Dat maakt de politie woensdagmiddag bekend.
In het pand in Weiteveen trof de politie een hennepkwekerij aan met ongeveer 260 planten. In het pand in Oostwold trof de politie een hennepstekkerij aan met ongeveer 2600 stekjes en 300 planten. Beide kwekerijen zijn ontruimd.

Eerdere aanhoudingen

In hetzelfde onderzoek werden op 7 februari ook al vier verdachten aangehouden voor witwassen en de productie van softdrugs. Bij huiszoekingen trof de politie toen grote hoeveelheden contant geld, hennep en meerdere vuurwapens en munitie aan.
Het vervolgonderzoek leidde op 21 juni ook nog tot twee aanhoudingen. De politie stuitte toen ook op een grote hoeveelheid harddrugs.

Project Newton

Het onderzoek is verricht binnen het zogenoemde project Newton, dat bestaat uit meerdere interventieteams die zich in Noord-Nederland richten op de aanpak van drugscriminaliteit en ondermijning. 'Het onderzoek naar de verdachte en de aangetroffen kwekerij en stekkerij gaat door', zegt onderzoeksleider Heidi de Voogd. 'We sluiten niet uit dat er meer aanhoudingen volgen.'