De kaasbus van Baflo stopt ermee: 'Echt een gemis'

Luit Jager (links) van de kaasbus in Baflo
Luit Jager (links) van de kaasbus in Baflo © Remco in 't Hof/RTV Noord
Na meer dan zestien jaar op de kaasbus, stopt Luit Jager ermee. De reden: meer tijd voor de kleinkinderen en voor zijn vrouw Janneke. Ondanks dit prettige vooruitzicht neemt hij afscheid met pijn in het hart.
Hij gaf kleur aan de dag, bezorgde bij de mensen thuis en had voor iedereen een goed woordje. De 67-jarige kaasboer is een graag geziene gast in Baflo en omstreken. Want wie heeft er op het Hogeland nog nooit stuk kaas bij hem gekocht?

Vertrouwde toeter

Luit Jager deed zijn werk met groot plezier. Hij was een harde werker en maakte lange dagen, maar dat nam hij voor lief: 'Voor de klanten moet je klaar staan, altijd!,' zegt Jager. Op de laatste dag parkeert hij zijn kaasbus onder meer bij Zorgcentrum Viskenij, waar hij z'n vertrouwde toeter voor het laatst laat horen.
'Het is tijd voor de kleinkinderen en hopelijk nog veel lange reizen maken met mijn vrouw Janneke,' blikt Jager vooruit. 'Het is mooi geweest, een pensioentje en de AOW wachten op mij.'
Een vaste klant vertelt Jager te gaan missen. 'Hij is altijd vrolijk en in voor een praatje. 't Was altijd gezellig. Het is echt een gemis voor Baflo en de bewoners van Viskenij.'

Geen opvolger

Maar het afscheid valt hem ook zwaar, hij had gehoopt op opvolging, maar dat is nog niet gelukt. 'Ik heb het gevoel dat ik mijn klanten een beetje in de steek laat, er is niemand te vinden die het wil overnemen. Hopelijk vindt mijn leverancier nog een opvolger, maar voorlopig rijdt er geen kaasbus meer door Baffelt,' aldus Jager.
De kaasbus van Baflo stopt ermee: 'Hij was altijd in voor een praatje'