Gemeente kijkt nog niet naar nieuwe locatie voor vrouwenvoetbal FC Groningen

Groen Geel is niet van plan te wijken voor FC Groningen
Groen Geel is niet van plan te wijken voor FC Groningen © Céline de Jongh
De gemeente Groningen gaat nog niet in gesprek met FC Groningen over een nieuwe locatie voor het vrouwenvoetbal van de club. De FC wil dat onderbrengen op sportpark Corpus den Hoorn. Een aantal partijen in de gemeenteraad van Groningen wil dat voorkomen.
Dat is, vooralsnog, niet gelukt. PVV en CDA bepleiten dat andere clubs op het park niet de dupe moeten worden van de groei van de FC. De capaciteit van Corpus staat op dit moment al onder druk, de partijen vrezen voor een toenemende krapte als de FC daar van start gaat met het vrouwenvoetbal.

GRC en Groen Geel niet van plan weg te gaan

Op het sportpark zelf is ook sprake van groeiende onrust. Voetbalverenigingen GRC en Groen Geel hebben al een gesprek met de betaald voetbalclub gevoerd. Daarin hebben de amateurclubs laten weten dat ze niet van plan zijn om eventueel plaats te maken voor de nieuwe voetbalafdeling. De gemeente gaat dus eerst de situatie in kaart brengen op het sportpark.
'Wij voeren met alle gebruikers van het sportpark gesprekken over de capaciteit van het sportpark', zegt sportwethouder Inge Jongman (ChristenUnie). 'We gaan de capaciteit dus goed in kaart brengen. Als die situatie helder is dan gaan we kijken naar een oplossingsrichting.'