Grasbaancoureur Hummel zet de zaken recht in run-off

Hummel wordt op handen gedragen na zijn winst
Hummel wordt op handen gedragen na zijn winst © Jesper Veldhuizen/Baansportfansite.nl
Grasbaancoureur Romano Hummel uit Hoogkerk rijgt dit seizoen de overwinningen aan elkaar. Woensdagavond reed hij in Frankrijk voor de derde keer binnen een week naar een glorieuze zege.
De wedstrijd in Marmande verliep niet helemaal vlekkeloos. Hummel liet punten liggen in de heats en ook in de finale. Daarom was er een run-off noodzakelijk tussen hem en 'thuisrijder' Mathieu Trésarrieu. Hummel besliste de tweestrijd in zijn voordeel terwijl hij eerder op de avond twee keer zijn meerdere moest erkennen in de Fransman.

WK-cyclus 2023

De regerend wereldkampioen plaatste zich door de zege voor de WK-cyclus van 2023. In de stand van 2022 staat hij op de zevende plaats. De titelverdediger had in de eerste wedstrijd van het seizoen grote pech toen beide motoren mankementen vertoonden.

Reservemotor Hummel

Daar had Mika Meijer uit Winschoten ook mee te maken in Frankrijk. Na drie heats stond de teller voor hem nog maar op drie punten. Hummel leende hem zijn reservemotor. Daarna ging het aanmerkelijk beter. Meijer plaatste zich niet voor de dagfinale en kon zodoende niet meestrijden voor een WK-ticket voor volgend seizoen. Hij eindigde als zevende in het klassement. De eerste vier kwalificeerden zich.
Beide staan zaterdag aan de start bij de internationale grasbaanraces in Aduard.