Rijkswaterstaat verwijdert vlaggen boerenprotesten vanwege veiligheid

Rijkswaterstaat gaat alle vlaggen en spandoeken van het boerenprotest verwijderen van viaducten, lantaarnpalen en verkeerslichten.
Dat doen ze omdat het gevaarlijke situaties kan opleveren, zegt woordvoerder Anne van der Meer.

Potentieel gevaarlijk

De vlaggen en spandoeken die zijn opgehangen, in verband met de boerenprotesten van de laatste tijd, kunnen losraken en op de ruit van een auto terechtkomen, stelt Rijkswaterstaat. 'Met name de aan de viaducten bevestigde doeken zijn potentieel gevaarlijk', zegt Van der Meer.

Inspecteurs checken altijd

Rijkswaterstaat zegt verder dat het geen speciale actie is en dat er ook niet extra personeel wordt ingezet. 'We gaan gewoon te werk zoals we dat altijd doen. De inspecteurs die de wegen controleren hebben altijd als prioriteit gevaar op de Rijkswegen weg te nemen. Dat doen ze nu dus ook.'

Zelf vlaggen verwijderen

Voor zover mogelijk wordt alles verwijderd van de plek waar dat niet is toegestaan. 'Maar dat moet natuurlijk wel veilig kunnen.' Van der Meer hoopt dat door het melden van dit nieuws de eigenaren van de vlaggen en doeken zelf het initiatief zullen nemen om hun eigendommen weg te halen.

Symbool acties

De omgekeerde Nederlandse vlag, dus met de kleur blauw boven, is een van de symbolen van de boerenacties. Boze boeren en mensen die hen steunen willen daarmee hun onvrede laten zien over het stikstofbeleid van het kabinet.