Europese tegenstanders Donar bijna allemaal bekend

Donar-speler Willem Brandwijk vorig seizoen in duel met Bayreuth-speler Martynas Sajus
Donar-speler Willem Brandwijk vorig seizoen in duel met Bayreuth-speler Martynas Sajus © JK Beeld
Het is bekend welke tegenstanders Donar kan verwachten in de poulefase van de FIBA Europe Cup. De degens worden in ieder geval gekruist met het Italiaanse New Basket Brindisi. Daarnaast treffen de Groningers een tegenstander uit Duitsland (Brose Bamberg), Zweden (Norrköping Dolphins) of Oekraïne (Budivelnyk), evenals een nog nader te noemen kwalificatiewinnaar.
Die kwalificatiewinnaar moet komen uit het rijtje clubs Kapfenberg Bulls (Oostenrijk), Sigal Prishtina (Kosovo), BC Kalev/Cramo (Estland), SCM Universitatea Craiova (Roemenië), CBet Jonava (Litouwen) en Cedevita Junior (Kroatië). Donar ontmoette de Oostenrijkers vorig seizoen al in de poulefase van het toernooi.
Naast Kapfenberg Bulls troffen de Groningers vorig seizoen ook London Lions (Engeland) en Medi Bayreuth (Duitsland) in de Europe Cup. De tweede ronde werd echter niet bereikt.

Bekerwinst

Dat Donar komend seizoen in de FIBA Europe Cup mag uitkomen heeft de ploeg van Matthew Otten te danken aan de spectaculaire bekerwinst in maart van dit jaar, ten koste van Heroes Den Bosch. Donar won toen na een spannende strijd in MartiniPlaza met 76-71 en pakte daarmee de zevende beker in de geschiedenis van de club.
De speeldata:
Woensdag 12 oktober: kwalificatiewinnaar - Donar
Woensdag 19 oktober: Donar - Brindisi
Woensdag 26 oktober: Donar - Bamberg/Norrköping/Budivelnyk
Woensdag 2 november: Donar - Kwalificatiewinnaar
Woensdag 23 november: Brindisi - Donar
Woensdag 30 november: Bamberg/Norrköping/Budivelnyk - Donar