112-nieuws vrijdag 15 juli: Dodelijk ongeluk Usquert • Motorrijder gewond in Grootegast • Kop-staart botsing Leek

Plaats van het dodelijk ongeval bij Usquert
Plaats van het dodelijk ongeval bij Usquert © Persbureau Meter
In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

18.35: Brandje Carolieweg in Stad snel geblust

In een woning aan de Carolieweg in het centrum van de stad Groningen heeft korte tijd brand gewoed in een afvalbak. De brand was al uit voordat de brandweer arriveerde.
De brandweer op de Carolieweg
De brandweer op de Carolieweg © Patrick Wind/112Groningen

17.30: Fietser overleden bij Usquert

De plaats van het ongeval in Usquert
De plaats van het ongeval in Usquert © 112Groningen
Bij een aanrijding met een automobilist op de N363 ter hoogte van Usquert, is vrijdagmiddag een fietser om het leven gekomen.

16.15: Automobilist en scooter botsen in Stad

Een auto en een scooter zijn vrijdag aan het eind van de middag op elkaar gebotst op de kruising van het Hoendiep met de Zuiderweg in Groningen. Volgens de politie is er vooral materiële schade. Door de aanrijding ontstond een file.
Door het ongeluk op de kruising Hoendiep-Zuiderweg in Stad is een lange file ontstaan
Door het ongeluk op de kruising Hoendiep-Zuiderweg in Stad is een lange file ontstaan © Patrick Wind

12.35: Inbraak in horecapand in Stad

In een horecagelegenheid aan de Korreweg in Groningen is in de nacht van donderdag op vrijdag een inbraak gepleegd. De dader is nog voortvluchtig, hoewel hij bepaald niet subtiel te werk ging.
Even voor 03.00 uur kregen de huldiensten een melding van een brand in een appartementencomplex. De brandweer rukte uit met een tankautospuit en een hoogwerker. Ter plaatse werd duidelijk dat er geen sprake was van brand, maar van een inbraak. Ondanks een burgernetmelding is de inbreker nog steeds spoorloos.
Lees hier het hele bericht

10.30: Bestuurder van crossmotor raakt gewond bij ongeval in Grootegast

Een bestuurder van een crossmotor is gewond geraakt bij een ongeval op de Hoofdstraat (N980) in Grootegast. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.
De bestuurder belandde in het water bij een brug. Of de bestuurder zelfstandig op het droge kon komen of daarbij hulp kreeg van een voorbijganger, is niet bekend. De politie en een ambulance waren snel ter plaatse voor de eerste hulpverlening.
De crossmotor na het ongeval bij de brug in Grootegast
De crossmotor na het ongeval bij de brug in Grootegast © Noordernieuws

10.05: Kop-staartbotsing bij wegwerkzaamheden in Leek

Bij wegwerkzaamheden bij de tunnel aan de W.L van Nassaulaan in Leek zijn vrijdagochtend meerdere auto's op elkaar gebotst bij een kop-staartbotsing. Volgens een woordvoerder van de politie heeft daarbij niemand ernstig letsel opgelopen en konden de betrokken chauffeurs de schade onderling afhandelen.
De plek van het ongeval in Leek
De plek van het ongeval in Leek © Noordernieuws

09.45: Gewonde bij ongeval A28 is 58-jarige vrouw

Bij het ongeval op de A28 ter hoogte van Haren waardoor de weg donderdagmiddag een aantal uur dicht was, is een 58-jarige vrouw uit Zuidlaren gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Dat maakte de politie vrijdagochtend bekend. Ze botste met haar auto achter op een vrachtwagen, bestuurd door een 58-jarige man uit Opeinde.
Na het ongeluk op de A28 was een file ontstaan
Na het ongeluk op de A28 was een file ontstaan © Persbureau Meter