Inbreker trekt letterlijk rookgordijn op in horecapand in Stad

Een inbreker aan het werk (ter illustratie)
Een inbreker aan het werk (ter illustratie) © ANP
In een horecagelegenheid aan de Korreweg in Groningen is in de nacht van donderdag op vrijdag een inbraak gepleegd. De dader is nog voortvluchtig, hoewel hij bepaald niet subtiel te werk ging.
Even voor 03.00 uur kregen de huldiensten een melding van een brand in een appartementencomplex. De brandweer rukte uit met een tankautospuit en een hoogwerker. Ter plaatse werd duidelijk dat er geen sprake was van brand, maar van een inbraak.

Woningen ontruimd

De inbreker, die vermoedelijk in z'n eentje opereerde, had een ruit vernield. Doordat een detector een beweging vaststelde, werd de mistgenerator geactiveerd. Dat zorgde ervoor dat het pand vol 'rook' kwam te staan.
Meerdere omliggende woningen werden korte tijd ontruimd. Toen de situatie onder controle was, konden de bewoners terugkeren naar hun woning.

Burgernetmelding

De politie kan niet vertellen of de inbreker iets heeft buitgemaakt. Niet lang na de inbraak heeft ze een burgernetmelding gedaan. Daarin meldt de politie dat ze op zoek is naar een man van rond de veertig jaar met kort rossig haar.
De oproep had tot vrijdagmiddag nog niet het gewenste effect: de inbreker is spoorloos. De politie doet verder onderzoek naar de inbraak en is op zoek naar getuigen.