Blauwestad krijgt nieuwe woonwijk: 31 woningen erbij

De woonwijk die in Blauwestad moet verrijzen
De woonwijk die in Blauwestad moet verrijzen © Extenzo Groningen
In Blauwestad wordt een compleet nieuwe woonwijk gebouwd: Berlage Singels. Daar komen 23 vrijstaande en acht half-vrijstaande woningen. Vrijdagmiddag ging de eerste paal de grond in.
Volgens de makelaar zijn het ‘zeer moderne woningen in een jaren 30-uitstraling met kenmerken van Amsterdamse School-architectuur’. Een deel van de woningen grenst direct aan het water. De huizen gaan binnenkort in de verkoop.
Woning 'De Generaal' in Blauwestad
Woning 'De Generaal' in Blauwestad © Extenzo Groningen
We vonden het helemaal niks, maar door de jaren heen is het prachtig geworden
Nieuwe bewoonster Gea Lich

Havenkwartier 2

Terwijl het ene project van start gaat, kunnen de aanstaande bewoners van nieuwbouwwijk Havenkwartier 2, een straat verderop, alvast een kijkje nemen bij hun nieuwe huis.
‘De vloer ligt er al in’, ziet Gea Lich. ‘Mijn man en ik roepen al jaren: wij gaan nooit naar Blauwestad. We vonden het helemaal niks. Maar door de jaren heen is het prachtig geworden. Mijn man heeft zich toch over laten halen en nu denk ik: wat hebben we wel niet gedaan?’, lacht Lich. ‘Maar we hebben er enorm veel zin in. Volgend jaar zomer moet het klaar zijn, maar ik denk dat het eerder wordt.’
Hennie Dolfing (l) en Gea Lich (r)
Hennie Dolfing (l) en Gea Lich (r) © Marco Grimmon/RTV Noord
Hennie Dolfing komt vier huizen verderop te wonen. ‘Ik heb er ook heel veel zin in. Het duurt al anderhalf jaar. Wij wonen nu tijdelijk in een appartement in Scheemda. Dat is keurig hoor, maar het is niet ons eigen huis. We hopen dat we hier volgend jaar zomer zitten.’