Donar haalt Clay Mounce van Den Bosch naar Groningen

Clay Mounce in actie voor Den Bosch
Clay Mounce in actie voor Den Bosch © Orange Pictures
Donar heeft zich versterkt met de Amerikaan Clay Mounce. De 24-jarige forward komt over van kampioen Heroes Den Bosch, waar hij het afgelopen seizoen een uitstekende indruk maakte.
Mounce tekende bij de Groningers een contract voor één seizoen. De 2 meter 1 lange forward is afkomstig uit Elkin, North Carolina en kwam vier jaar uit voor Furman University. Met gemiddelden van 13,8 punten en 6,3 rebounds in zijn laatste seizoen in South Carolina, trok hij de aandacht van de beleidsmakers in Den Bosch.

Driepunters

Bij Heroes maakte hij het afgelopen seizoen vooral indruk vanachter de driepuntslijn en met zijn neusje voor rebounds. Over het hele seizoen, inclusief Europa, scoorde hij gemiddeld 10,1 punten en pakte hij 3,8 rebounds.
'Ik heb bij Donar getekend omdat het een uitgelezen kans was om een belangrijke rol te vervullen in een team dat meedoet om het kampioenschap en in een Europese competitie speelt', aldus Mounce.
Acht spelers binnen
De selectie van Donar bestaat nu uit acht spelers: Leon Williams, Willem Brandwijk, Mark Roorda, Kjeld Zuidema, Sander Hollanders, Olaf Schaftenaar, Ronalds Zakis en Clay Mounce. Mounce is de eerste Amerikaan in de selectie.

Veelzijdig

'Clay is een atleet die veelzijdigheid brengt op zijn positie, wat erg waardevol is voor ons', zegt coach Matthew Otten over hem. 'Hij is sterk in de omschakeling én hij kan half court basketball spelen: pick and roll, opposten en zonder bal spelen doet hij allemaal.'