112-nieuws zaterdag 16 juli: Auto na botsing in sloot in Uithuizermeeden • Politie gebruikt taser bij aanhouding Hoogezand

De auto belandde met de voorkant in de sloot
De auto belandde met de voorkant in de sloot © 112Groningen
In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

23.25 Woningbrand in Hoogezand

Aan de Groen van Prinstererstraat in Hoogezand heeft een woningbrand gewoed. Volgens de woordvoerder van de brandweer is er 'rommel aangestoken en is het vuur overgeslagen naar een schuurtje, waarna de brand oversloeg naar het woonhuis'.
Lees hier het hele bericht

22.20: Auto belandt na botsing met andere auto in sloot Uithuizermeeden

Na een botsing tussen twee auto's in Uithuizermeeden is een auto in de sloot beland. Het ongeluk gebeurde rond 22.20 uur op de kruising van de Hefswalsterweg en de Langelandsterweg.
Politie en ambulance zijn ter plaatse. De twee bestuurders zijn gecontroleerd door ambulancemedewerkers, maar niemand hoefde naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

20.50: Britse motorcoureur zwaar gecrasht bij grasbaanraces in Aduard

Bij de internationale grasbaanraces in Aduard is de Britse motorcoureur James Shanes zwaar gecrasht. Hoe Shanes er aan toe is, is nog niet duidelijk. Hij wordt per ambulance naar een ziekenhuis in de stad Groningen gebracht.
Lees hier het hele bericht
De motorcoureur James Shanes wordt behandeld bij de ambulance
De motorcoureur James Shanes wordt behandeld bij de ambulance © Henk Elderman/RTV Noord

20.20: Brandweer blust bermbrand in Tusschenwegen

De brandweer heeft in het natuurgebied Tusschenwegen, ten zuiden van Winschoten, een bermbrand geblust. Direct naast het fietspad was brand ontstaan. Brandweerlieden hebben het vuur gedoofd met vuurzwepen en afgeblust met een hogedrukstraal.
De brandweer waarschuwde vanochtend al vanwege de droogte om extra alert te zijn op natuurbranden.
Brandweerlieden blussen de bermbrand
Brandweerlieden blussen de bermbrand © Melarno Kraan/112Groningen

18.25: Politie gebruikt taser om persoon aan te houden in Hoogezand

De politie heeft zaterdagavond een aanhouding verricht aan de Tasmanstraat in Hoogezand. Ten minste vier agenten konden met behulp van een stroomstootwapen de verdachte op straat overmeesteren en aanhouden.
De politie kreeg rond 18.25 uur een melding van een steekpartij. Of er daadwerkelijk sprake is van een steekpartij of van een incident van andere aard, kon de woordvoerder van politie niet zeggen. Het is ook niet duidelijk waarvan de persoon precies verdacht wordt.
Agenten arresteren de 42-jarige man in Hoogezand
Agenten arresteren de 42-jarige man in Hoogezand © Dennis Venema

17.15: Gewonde bij botsing tussen autoambulance en motorrijder in Sappemeer

Op een kruising in de Noorderstraat in Sappemeer zijn een autoambulance en een motor met elkaar in botsing gekomen. De motorrijder raakte hierbij gewond en is met een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Wat de aard is van de verwondingen is niet bekend.
Het ongeval gebeurde zaterdagmiddag rond 17:10 uur. De bestuurder van de autoambulance (of autotransporter) is ongedeerd.
De motor en de autoambulance kwamen met elkaar in botsing
De motor en de autoambulance kwamen met elkaar in botsing © Dennis Venema