Op pad met FC-materiaalman Bert: 'Als ik het niet goed klaarleg, is Te Wierik van het padje'

Bert de Voogd terug tussen de palen van VV Veelerveen
Bert de Voogd terug tussen de palen van VV Veelerveen © Stefan Bleeker/RTV Noord
Meer dan drie uur voor de aftrap van de wedstrijd is Bert de Voogd al druk bezig op het sportpark in Veelerveen, waar FC Groningen woensdagavond een oefenwedstrijd speelt. Voor de materiaalman een bijzondere dag.
Ooit stond Bert de Voogd zelf tussen de palen bij FC Groningen. Op zestienjarige leeftijd speelt hij zijn enige wedstrijd in de hoofdmacht van de Trots van het Noorden. Verder dan dat optreden komt hij niet, en zijn enige wedstrijd gaat ook nog eens met 2-0 tegen sc Heerenveen verloren.

'Mijn baas was sponsor bij Veelerveen'

Na vier jaar vertrekt De Voogd bij FC Groningen om weer bij zijn vorige club ASVB te gaan spelen. Doordat hij op den duur een nieuwe baan wilde, moest hij gaan spelen bij VV Veelerveen, de tegenstander van FC Groningen afgelopen week. 'Mijn baas was sponsor bij Veelerveen', vertelt De Voogd in de kantine van de amateurclub. 'Ik kon wel bij hem komen werken, maar dan moest ik wel bij Veelerveen gaan spelen.'

Terug op het oude nest

Zo geschiedde en De Voogd verdedigt zo'n vijftien jaar het doel van de club uit de gemeente Westerwolde. Tegen het FC Groningen van Jan van Dijk speelde hij zijn afscheidswedstrijd, alweer zo'n twintig jaar geleden.
Woensdag is de materiaalman terug bij zijn oude amateurclub en hij mag zelfs de aftrap verrichten. We liepen de hele avond met De Voogd mee, terug bij zijn oude club.
Op pad met Bert de Voogd tijdens VV Veelerveen - FC Groningen