Boze ouder slaat leraar blauw oog na schoolmusical in Spijk

Kindcentrum 't Maar in Spijk (archief)
Kindcentrum 't Maar in Spijk (archief) © Martin Drent/RTV Noord
Een leerkracht van Kindcentrum 't Maar in Spijk is afgelopen woensdagavond mishandeld door een boze vader. De man kwam na afloop van de musical van groep 8 op de leraar af en sloeg hem in zijn gezicht. Vlak daarna is hij overmeesterd door twee andere ouders.
Een aantal kinderen heeft gezien hoe hun leraar is geslagen. 'Dit heeft een grote impact op de school en het dorp', zegt directeur-bestuurder Henk Huberts van Noordkwartier, de koepel waar Kindcentrum 't Maar onder valt.

Ouder komt verhaal halen

Het gaat mis als de voorstelling voorbij is en de meeste ouders en kinderen alweer thuis zijn. De spullen worden opgeruimd en de school wordt afgesloten. Buiten staan nog wat ouders, kinderen en leraren na te praten.
De boze vader heeft een kind in groep 8. Hij was al vertrokken, maar komt terug om verhaal te halen bij de betrokken docent. Hij zou boos zijn, omdat de leraar in de ogen van deze vader een privacyregel zou hebben geschonden. Waar dat precies om gaat, is onduidelijk. De school geeft aan zich niet in de klacht van de vader te herkennen.
Terwijl enkele ouders en kinderen erbij staan, slaat de vader de leraar tegen het oog. Het blijft bij één klap, want twee andere ouders werken hem snel tegen de grond. Ze waarschuwen de politie, die de vader later meeneemt voor verhoor.

Geschrokken

De mishandeling is een smet op een avond die vrolijk begon. De schrik is nog steeds in Huberts' stem te horen: 'We hebben een hele mooie avond gehad waar iedereen heel erg tevreden over was. Dan komt er nog iemand terug, verhaal halen en tot ieders verbazing gaat hij slaan.'
De ochtend erna komen leerlingen van groep 8, ouders en de betrokken docent naar school om hierover na te praten. 'We hebben er aandacht aan besteed met kinderen, collega's en ouders', zegt Huberts.
Ook 's avonds is er een bijeenkomst voor ouders en kinderen van groep 8, die al gepland stond om nog wat spulletjes op te halen. 'Daar hebben we in een ontspannen sfeer ervaringen met elkaar gedeeld', zegt Huberts. 'Normaal gesproken zou dat alleen met groep 8 zijn, maar nu waren ook leraren van andere klassen aanwezig. Dat is goed gegaan.'

Schoolverbod

De getroffen leraar heeft een blauw oog opgelopen. Hij maakt het naar omstandigheden goed. De leerkracht heeft zijn verhaal gedaan bij de politie. Of er ook aangifte is gedaan, kunnen de politie en de school niet zeggen.
De vader heeft een schoolverbod gekregen en mag zich daar niet meer laten zien. De man heeft geen andere kinderen meer op de school.
Wil je reageren op dit verhaal? Mail dan naar redactie@rtvnoord.nl