112-nieuws zondag 17 juli: Scooterrijder raakt gewond na botsing met auto in Winschoten • Sportvliegtuig maakt voorzorgslanding op Groningen Airport Eelde

Agenten doen onderzoek naar de toedracht van het ongeluk
Agenten doen onderzoek naar de toedracht van het ongeluk © Noordernieuws
In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

21.35: Scooterrijder raakt gewond na botsing met auto in Winschoten

In Winschoten zijn op de kruising van de Dennenweg en de Acacialaan een scooter en een auto met elkaar in botsing gekomen. De scooterrijder is daarbij gewond geraakt en door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.
Het ongeval gebeurde even voor 21.00 uur. Zowel de auto als de scooter raakte beschadigd door de botsing. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

17.50: Sportvliegtuig maakt voorzorgslanding op Groningen Airport Eelde

Een klein sportvliegtuig heeft aan het eind van de middag een voorzorgslanding gemaakt op Groningen Airport Eelde. De piloot had een incident gemeld, maar kon het toestel veilig op de grond krijgen en op eigen kracht naar het platform taxiën. Eén persoon is ter plekke medisch behandeld en vervolgens meegenomen naar het ziekenhuis met één van de twee ambulances die ter plaatse waren.
Wat de persoon mankeert is niet duidelijk. Ook is niet bekend of deze persoon de enige inzittende en piloot van het toestel was.
Onbekend is ook wat de aanleiding is van de plotselinge landing. Het overige vliegverkeer heeft een periode om het vliegveld heen moeten cirkelen omdat er ten tijde van het incident niet geland kon worden.
Het sportvliegtuig op Groningen Airport Eelde
Het sportvliegtuig op Groningen Airport Eelde © Herman van Oost/Persbureau Groningen

17.05: Aanhouding in Winschoten voor blokkade rotonde

In Winschoten is één persoon aangehouden voor betrokkenheid bij de blokkade van een rotonde, niet ver van het politiebureau. Volgens de politie maakt de persoon deel uit van dezelfde groep die eerder in de middag de grensovergang bij Bad Nieuweschans met personenauto's blokkeerde.
Lees hier het hele bericht

10:40: Motorrijder rijdt meer dan 90 per uur te hard

Een 23-jarige man uit de gemeente Eemsdelta is zaterdag door de politie beboet voor meerdere overtredingen met zijn motor. Hij reed 92 kilometer te hard, was niet in het bezit van een geldig rijbewijs, de motor had twee gladde banden en de uitlaat produceerde te veel lawaai.
Dat schrijft de politie op Instagram. De man werd door de politie aan de kant gezet, nadat hij met een snelheid van 157 kilometer per uur over de Langeweg in Nieuwolda reed. Op die weg geldt een maximumsnelheid van 60. De motor is in beslag genomen.

09.45: 42-jarige man aangehouden na conflict in Hoogezand

De man die zaterdagavond rond 18:25 uur aan de Tasmanstraat in Hoogezand werd aangehouden met gebruik van een stroomstootwapen, is een 42-jarige inwoner van Finsterwolde. Dat heeft de politie zondagochtend bekendgemaakt.
Volgens een woordvoerder was er een conflict met meerdere mensen. Agenten kwamen af op een melding van een steekpartij, maar daarvan bleek geen sprake. Onderzoek en gesprekken met getuigen en betrokkenen moeten uitwijzen wat er precies is gebeurd.
De verdachte zit vast en wordt verhoord.
Agenten arresteren de 42-jarige man in Hoogezand
Agenten arresteren de 42-jarige man in Hoogezand © Dennis Venema