Moeizame zege van FC Groningen op De Graafschap

GRONINGEN - FC Groningen heeft zaterdagavond de eerste overwinning van het seizoen behaald. Voor eigen publiek werd in De Euroborg met 2-1 gewonnen van De Graafschap.
FC Groningen kon niet overtuigen, maar de drie punten waren een mooie opsteker voor het team van trainer Pieter Huistra. De thuisclub had een stroeve start en werd door De Graafschap in de eerste tien minuten teruggedrongen. Het leverde de gasten uit Doetinchem enklele kleine mogelijkheden op.
Na ruim een kwartier kreeg Groningen een strafschop, nadat scheidsrechter Liesveld een overtreding zag in een buiteling van Tim Matavz. De spits van Groningen miste de bal volledig, maar de arbiter vond dat verdediger van-Paul Saeijs de Sloveen onderuit haalde. De toegekende strafschop werd door Andreas Granqvist onberispelijk ingeschoten, waardoor Groningen op voorsprong kwam.
De Graafschap was daarna even van slag en daar profiteerde Groningen voor het rustsignaal nog van. Na ruim een half uur vergrootte Thomas Enevoldsen de voorsprong. Hij schoot na een voorzet van Tim Sparv de bal achter keeper Boy Waterman van de Graafschap.
Na rust speelde Groningen slechter dan in het eerste bedrijf. Er sloop angst en slordigheid in het team van Pieter Huistra. De Graafschap speelde met tien man beduidend beter. Rydell Poepon bracht met nog ruim twintig minuten te spelen de spanning terug in de wedstrijd door een counter van de Superboeren goed af te ronden.
De gasten gingen op jacht naar de gelijkmaker. Dat leverde goede mogelijkheden op voor Poepon en Hugo Bargas van De Graafschap. Groningen kreeg nog een paar kleine mogelijkheden, maar verzuimde voor de derde keer te scoren. De Graafschap bleef aandringen en kreeg in blessuretijd nog kansen op de gelijkmaker.

Karakteristieken:

FC GRONINGEN - DE GRAAFSCHAP 2-1 (2-0).
1-0 Granqvist (pen.), 2-0 Enevoldsen, Poepon 2-1.
Opstelling FC Groningen: Luciano, Kieftenbeld, Iversen, Granqvist, Stenman; Enevoldsen (Van de Laak), Hiariej, Pedersen, Sparv (Femi), Tadic; Matavz (Bacuna).
Opstelling De Graafschap: Waterman; Nalbantoglu, Saeijs, Wormgoor, J. Buijs; Meijer, Rose, De Ridder (El Hassnaoui), Jungschläger (Hersi); Bargas, Poepon.
Scheidsrechter: Liesveld
Gele kaarten: Tadic (Groningen) en Poepon (De Graafschap).
Rode kaart: Saeijs (De Graafschap).
Toeschouwers: 21.355.