Bert werkt al vijftig jaar voor dezelfde baas

Bert de Boer in de oude F88
Bert de Boer in de oude F88 © Marthijs Veldthuis/RTV Noord
Luid toeterende oude vrachtwagens, ballonnen en confetti, veel confetti. Oude Pekela kan er niet omheen: Bert de Boer is vijftig jaar in dienst bij Volvo Trucks in Veendam.
Ter ere van zijn vijftigjarig werkjubileum wordt De Boer met een stoet oude Volvo-vrachtwagens naar zijn werk gebracht. Het team van Expeditie Grunnen heeft vlak in de buurt van zijn huis met de jubileumstoet afgesproken. ‘Hij weet nog van niks,’ zegt Humilta Pepping, die het hele gebeuren heeft georganiseerd.
‘Hij gaat zo mee in de F88,’ vertelt Pepping. 'Het is de vrachtwagen waar hij in 1972 als zestienjarig kereltje op is begonnen. Verderop in de stoet staat een andere vrachtwagen geparkeerd met daarop de tekst: ‘Bert is vijftig jaar in dienst!’ Ergens in de stoet is zelfs een confettikanon verstopt.

Niet zo nodig in de belangstelling

‘Hoe schat je zijn reactie in?’, vraagt Expeditie Grunnen-presentator Derk Bosscher aan Pepping. ‘Ik denk dat hij wel heel emotioneel wordt. In eerste instantie vindt hij het niet zo leuk, dat in de belangstelling staan. Maar als hij er vanavond op terug kijkt, vindt hij het vast geweldig.'
Dan is het zover, de stoet vertrekt richting het huis. ‘We benaderen hem met de stoet van twee kanten. Hij kan straks geen kant meer op', stelt Bosscher. Van alle kanten om het huis van De Boer staan vrachtwagens luid te toeteren. En een confettikanon fleurt het huis van De Boer op.

Als het kan, doorwerken tot het zestigste jubileum

De Boer had eigenlijk gedacht dat ze dit jaar zouden vergeten. Al werd hij, toen hij veertig jaar in dienst was, ook al opgehaald met de F88. ‘Straks met zestig weer?’, stelt Bosscher. ‘Als het mogelijk is. Ik heb er nog steeds elke dag plezier in', vertelt De Boer.
Niet veel later klimt De Boer in de oude vrachtwagen. En volgt de hele stoet en de jubilaris wordt richting zijn werkgever in Veendam gereden. Het team van Expeditie zwaait De Boer uit.

Dit en meer…

Dit en meer kan je vanavond zien in Expeditie Grunnen. Vanaf 18:00 ieder half uur op RTV Noord. Of bekijk de uitzending hieronder direct: