Auto's blokkeren een uur lang de grens bij Bad Nieuweschans, één aanhouding in Winschoten

De grensovergang bij Bad Nieuweschans was een uur lang geblokkeerd
De grensovergang bij Bad Nieuweschans was een uur lang geblokkeerd © Menno Huisman
Een aantal personenauto's heeft zondagmiddag bij Bad Nieuweschans de grens met Duitsland geblokkeerd. De actie begon om ongeveer 15.00 uur en duurde ongeveer één uur: rond 16.00 uur werd de blokkade opgeheven en kon het verkeer weer doorrijden in de richting van Duitsland.
Het lijkt te gaan om sympathisanten van de boerenprotesten. Trekkers zijn er niet gezien bij de grensovergang, wel boerenkielen en omgekeerde Nederlandse vlaggen.

Aanhouding en inbeslagname voertuig

De groep actievoerders verplaatste zich naar Winschoten, waar ze een rotonde blokkeerden, niet ver van het politiebureau. 'Daarbij is één aanhouding verricht', aldus de woordvoerder van de politie. 'Deze persoon was ook betrokken bij de actie op de A7.' Ook heeft de politie in Winschoten een voertuig in beslag genomen.
Blokkade van de rotonde in Winschoten
Blokkade van de rotonde in Winschoten © Persbureau Meter

Processen-verbaal uitgeschreven

Volgens de woordvoerder is er in totaal 'een tiental' processen-verbaal uitgeschreven en er is een aantal kentekens genoteerd. Een deel daarvan had plaats bij de grens en een deel in Winschoten.
Bij de grensovergang bij Bad Nieuweschans waren een paar agenten aanwezig om 'te zorgen voor een veilige situatie voor weggebruikers'. Om hoeveel agenten het ging, kan de woordvoerder niet zeggen.