Bjorn Meijer pakt met Club Brugge de Belgische Supercup

Bjorn Meijer in duel met Tarik Tissoudali van AA Gent
Bjorn Meijer in duel met Tarik Tissoudali van AA Gent © ANP/BELGA PHOTO
Bjorn Meijer heeft met Club Brugge de Belgische Supercup gewonnen. De 19-jarige linkervleugelverdediger verkaste deze zomer van FC Groningen naar de Belgische topclub en pakt nu direct zijn eerste prijs als profvoetballer.
De landskampioen versloeg AA Gent met 1-0. Voor de ploeg uit Brugge is het de tweede keer op rij dat de Supercup wordt gewonnen. In totaal heeft Brugge deze prijs nu zeventien keer veroverd.

Gele kaart

Skov Olsen maakte vijf minuten voor rust de winnende treffer voor Brugge. Meijer kreeg voor zijn enige overtreding in de 72ste minuut een gele kaart. Hij speelde uiteindelijk 83 minuten voor de blauw-zwarten en werd toen gewisseld. Ook Meijers land- en clubgenoten Ruud Vormer en Noa Lang kwamen in actie. Zij speelden de hele wedstrijd.
Club Brugge staat sinds het vertrek van coach Alfred Schreuder naar Ajax onder leiding van Carl Hoefkens. De Belgische competitie gaat volgende week van start. Brugge begint dan met een thuiswedstrijd tegen Genk, terwijl AA Gent het seizoen opent met een wedstrijd tegen Standard Luik.

De man van zes miljoen

In april werd de transfer van Meijer naar Club Brugge afgerond. De Belgen betaalden zo'n zes miljoen euro voor Meijer, die in competitie- en bekerverband in totaal 27 keer uitkwam voor de Trots van het Noorden.