112-nieuws maandag 18 juli: Stroomstoring door brand in Haren · Kop-staart botsing bij Julianaplein

Een van de voertuigen betrokken bij de kop-staart botsing
Een van de voertuigen betrokken bij de kop-staart botsing © Venema Media
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

16.50: Stroomstoring Haren blijft deels; brand geblust

De brand bij het transformatorhuis in Haren is geblust, meldt de brandweer op Twitter. Wel hebben huishoudens op drie postcodegebieden nog steeds lastig van de schade aan het gebouw. De voortgang van de storing is te vinden bij Enexis.

15.55: Kop-staart botsing bij Julianaplein

Op het knooppunt Julianaplein, vlak voor de verkeerslichten, heeft rond 15.00 uur een kop/staartbotsing plaatsgevonden tussen twee voertuigen. Daarbij is niemand gewond geraakt. Wel is er blikschade. Beide voertuigen gaan met de sleepdienst mee.

14.30: Politie onderzoekt verband branden Hoogezand

De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting bij de branden die van zaterdag op zondag en zondag op maandag rond middernacht hebben plaatsgevonden aan de Groen van Prinstererstraat in Hoogezand. Bij twee verschillende woningen in die straat brak brand uit. Bij in ieder geval de eerste brand was er volgens de woordvoerder van de brandweer sprake van dat er 'rommel is aangestoken en het vuur is overgeslagen naar een schuurtje, waarna de brand oversloeg naar het woonhuis'.
'We onderzoeken of de branden met elkaar te maken hebben en hebben hierover met enkele getuigen gesproken, maar we komen nog graag in contact met mensen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben of over info beschikken die ons verder kan helpen in het onderzoek', aldus de politie. 'Ook met mensen die in het bezit zijn van camerabeelden, zoals bijvoorbeeld een deurbelcamera, komen we graag in contact. Er is op dit moment geen aangifte bij ons bekend, maar het kan zijn dat die nog komt.'
Brandweerlieden maken zich gereed om het vuur te bestrijden
Brandweerlieden maken zich gereed om het vuur te bestrijden © Dennis Venema

14.15: Aangehouden man (34) uit Noordbroek weer vrij

Een 34-jarige man uit Noordbroek is zondag aangehouden vanwege betrokkenheid bij een wegblokkade bij een rotonde in Winschoten. Daarna werd er zowel in Winschoten als Groningen geprotesteerd bij het politiebureau, al kan de politie niet zeggen of de protesten verband hielden met deze aanhouding. Wel meldt de politie dat de Noordbroekster inmiddels weer op vrije voeten is. 'Maar hij blijft verdachte vanwege het blokkeren van de snelweg, waardoor een gevaarlijke situatie ontstond. Daarvoor mag hij zich later verantwoorden', aldus de politie.
De tientallen mensen die zich zondagavond laat hadden verzameld bij het cellencomplex in de Hooghoudtstraat in de stad Groningen, hebben na middernacht niet voor overlast gezorgd. Een van de actievoerders liet desgevraagd weten dat ze zich hadden verzameld bij het cellencomplex omdat 'één van hun' daar zou vastzitten. Verder was er een 'ontspannen sfeer', meldde een persfotograaf.
Actievoerders bij het cellencomplex aan de Hooghoudstraat in Stad
Actievoerders bij het cellencomplex aan de Hooghoudstraat in Stad © RTV Noord

14.00: Buschauffeur en automobilist botsen in Stad

Op de kruising van de Westerhaven en de Steenhouwerskade in Groningen zijn een buschauffeur en een automobilist maandagmiddag met elkaar in botsing gekomen, vermoedelijk door een voorrangsfout. De bestuurder van de auto werd na het ongeluk door ambulancepersoneel nagekeken in de ambulance, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
Hulpdiensten op de plek waar de aanrijding plaatsvond
Hulpdiensten op de plek waar de aanrijding plaatsvond © Venema Media

13.30: Stroomstoring in Haren door brandende elektriciteitskast

Door een nog onbekende oorzaak is maandagmiddag brand uitgebroken in een elektriciteitskast aan de Oosterweg in Haren. Toen de brandweer rond 13.30 uur ter plaatse kwam, was er al sprake van de nodige rookontwikkeling. De brand leidde ertoe dat 28 postcodes in Haren en omgeving te kampen hebben met een stroomstoring.
Brandweer bij de brand in de elektriciteitskast in Haren
Brandweer bij de brand in de elektriciteitskast in Haren © Persbureau Meter
Het door de stroomstoring getroffen gebied
Het door de stroomstoring getroffen gebied © Enexis

07.23: Grasmaaier in Zuidlaren in de brand

Maandagochtend is een grasmaaier naast de kruising van de Kerkbrink en de Hunzeweg in Zuidlaren uitgebrand. De brandweer had het vuur snel onder controle. De bestuurder van de grasmaaier bleef ongedeerd. Er vielen ook geen andere gewonden. De oorzaak van de brand is onbekend.
Een grasmaaier in Zuidlaren vatte maandagochtend vlam
Een grasmaaier in Zuidlaren vatte maandagochtend vlam © Richard van den Berg

00.15: Garagegebouw in Stadskanaal vat vlam

De brandweer heeft maandag net na middernacht haar handen vol gehad aan het blussen van een garagebox in Stadskanaal waar brand was uitgebroken. Dat gebeurde door een nog onbekende oorzaak aan de Plantsoenstraat, waar de rieten kap van de dubbele garagebox in lichterlaaie stond. Zowel de brandweerkorpsen van Stadskanaal, Nieuwe Pekela als Gieten werden opgeroepen om erger te voorkomen en dat lukte deels, want twee auto's in het gebouw konden van de vlammen worden gered, al bleven beide voertuigen niet helemaal schadevrij. Wel werd voorkomen dat de vlammen oversloegen op het naastgelegen woonhuis. Er vielen geen gewonden.
Een brandweerman blust het brandende garagedak
Een brandweerman blust het brandende garagedak © Persbureau Groningen