Lopend Vuur: Het hitteplan is overdreven

Jong en oud vermaken zich prima op het strand bij het Zuidlaardermeer in Meerwijck
Jong en oud vermaken zich prima op het strand bij het Zuidlaardermeer in Meerwijck © ANP
Het kan de komende dagen tropisch warm worden en bovendien geldt er een smogalarm. En dus treedt vanaf maandag het Nationaal Hitteplan in werking. 'Goed drinken, niet te veel inspannen, de schaduw op zoeken en op elkaar letten' zijn enkele van de adviezen die het RIVM afgeeft.
Verder is het verstandig om verbranding door de zon te voorkomen, hiervoor is goede bescherming belangrijk. Dat lijken misschien vanzelfsprekende maatregelen, zegt Loes Lanting van het RIVM. 'Maar de ervaring leert dat het echt nodig is om mensen daarop te attenderen.'
Is het inderdaad goed dat we worden gewaarschuwd voor de risico’s van het warme weer of komen we met wat logisch nadenken ook een heel eind? Ons Lopend Vuur:

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dat kan via de Facebookpagina van Radio Noord.

Vakantie

'Mijn vakantie vier ik in eigen land', luidde het Lopend Vuur van afgelopen vrijdag. Van de 5140 stemmers was 73 procent het daarmee eens, 27 procent oneens. 24 procent van de stemmers liet weten helemaal niet op vakantie te gaan, terwijl de meest populaire bestemming in het buitenland volgens de stemmers Frankrijk (5,8 procent) is.