Brug tussen Meeden en Muntendam week dicht vanwege zinkgat (update)

Het sinkhole bij de Meedenerbrug
Het sinkhole bij de Meedenerbrug © Provincie Groningen
De Meedenerbrug over het A.G. Wildervanckkanaal tussen Muntendam en Meeden blijft nog maximaal een week dicht voor wegverkeer. Dat heeft de provincie bekendgemaakt na onderzoek naar het zinkgat, dat maandagavond werd ontdekt.
Zoals nu blijkt gaat het om een gat van drie bij drie meter onder het wegdek. Uit het wegdek zelf ontbreekt een stuk van ongeveer een meter bij een halve meter.
Fietsers kunnen de brug wel gebruiken en de brugbediening voor de scheepvaart gaat ook door. De aannemer is begonnen met de herstelwerkzaamheden.

Oorzaak is hoge waterstand en golfslag

Het gat is waarschijnlijk ontstaan door uitspoeling als gevolg van een hoge waterstand en golfslag door schepen, aldus de provincie.
Het vaste gedeelte van de brug (aanbrug) moet gerepareerd worden. Het beweegbare deel is niet beschadigd. Waar het zand onder het wegdek precies is weggespoeld en hoeveel er gerepareerd moet worden, is nog niet bekend. Dat wordt nader onderzocht.

Omleiding

De omleidingsroute wordt met borden aangegeven. Automobilisten op de N33 worden met matrixborden geïnformeerd over de afsluiting.
Het sinkhole werd dinsdagavond ontdekt. De provincie heeft het gat sindsdien afgedekt met een metalen plaat en het wegdek afgezet met pylonnen.
De provincie heeft het sinkhole afgedekt met een metalen plaat
De provincie heeft het sinkhole afgedekt met een metalen plaat © Dennie Gaasendam
Dit bericht is geüpdatet met het nieuws dat de brug nog maximaal een week dicht blijft