112-nieuws dinsdag 19 juli : Vluchtende scooterrijders • Automobilist botst op brug • Paard ontsnapt aan hooibrand

Agenten ontfermen zich over de achtergelaten scooter
Agenten ontfermen zich over de achtergelaten scooter © ProNews
In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

21.25: Scooterrijders vluchten voor de politie in Delfzijl

De politie heeft dinsdagavond gepoogd een groep scooterrijders staande te houden die op de Wierdeweg in Delfzijl aan het stunten waren.
Bij het zien van de politie ging de groep er vandoor. De politie zette de achtervolging in, waarbij de groep één van de scooters dumpte. Er werden geen aanhoudingen verricht.

16.30 Motorrijder gewond bij aanrijding in Ommelanderwijk

Een motorrijder is dinsdagmiddag gewond geraakt nadat hij met zijn motor op een automobilist botste. Dit gebeurde op een landweggetje tussen de Tonckelweg en de Zoutweg bij Ommelanderwijk.
Hoe het ongeval kon gebeuren wordt onderzocht. De motorrijder werd op zijn verwondingen onderzocht in een ambulance. Over de aard van zijn verwondingen is niets bekend.
De politie onderzoekt de oorzaak in Ommelanderwijk
De politie onderzoekt de oorzaak in Ommelanderwijk © Dennie Gaasendam

15.20: Paard ontsnapt aan hooibrand in Oostwold

Bij een hooibrand aan de Julianalaan in Oostwold, is een paard ontsnapt aan een benarde situatie. De brand leek van de tuin van een bewoner over te zijn geslagen op het weiland met hooi en ook het paard erin, zegt een aanwezige 112-fotograaf. De brandweer van Finsterwolde kon het vuur blussen. Het paard loopt inmiddels weer rond in het deels afgebrande weiland.
Het paard graast verder in het deels verbrande weiland
Het paard graast verder in het deels verbrande weiland © Johan Wildeboer

12.30: Politie houdt man aan na mishandeling in Winschoten

De politie heeft vanochtend een 22-jarige man uit de gemeente Oldambt aangehouden voor het mishandelen van twee personen op het Marktplein in Winschoten. Dat gebeurde rond 2.20 uur in de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 juli. 'De twee personen raakten dusdanig gewond dat zij in een ambulance moesten worden gecontroleerd op verwondingen', schrijft Oldambtnu.nl.
Eerder dit jaar was het ook al raak aan het Marktplein. Op 1 juli hield de politie een 26-jarige man aan voor betrokkenheid bij een steekpartij begin mei.
Politieauto's bij het café aan het Marktplein in Winschoten na de steekpartij eerder dit jaar
Politieauto's bij het café aan het Marktplein in Winschoten na de steekpartij eerder dit jaar © Noordernieuws

00.30: Bestuurder botst in Stad op Oliemuldersbrug

In de nacht van maandag op dinsdag is in de stad Groningen net na middernacht een automobilist op de Oliemuldersbrug gebotst, waarbij de auto de nodige blikschade opliep. Een man, die zich bij de plek van het ongeval ophield, werd door agenten meegenomen naar het politiebureau. Hij zou hebben laten weten dat hij zelf niet de bestuurder van de auto was, maar kon ook niet vertellen wie dat wel was.
De Politie Groningen Noord liet later via social media weten dat er nog diezelfde nacht na onderzoek bleek dat de bestuurder van de auto onder invloed van alcohol verkeerde tijdens het ongeluk. Of het om de eerder genoemde man gaat, is niet bekend. Er raakte niemand gewond bij het ongeluk.
Hulpdiensten bij de plek van het ongeluk
Hulpdiensten bij de plek van het ongeluk © Venema Media