Van Klinken ligt op medaillekoers bij WK Atletiek

Jorinde van Klinken in actie tijdens de kwalificatie van het discuswerpen op de vierde dag van het WK Atletiek
Jorinde van Klinken in actie tijdens de kwalificatie van het discuswerpen op de vierde dag van het WK Atletiek © ANP
Jorinde van Klinken staat bij de wereldkampioenschappen atletiek in de finale bij het discuswerpen. De atlete van Groningen Atletiek noteerde in de kwalificaties de tweede afstand.
De discus landde in haar tweede poging na 65 meter en 66 centimeter. Daarmee voldeed ze ruim aan de eis van 64 meter om door te dringen tot de finale. Het was ook haar beste worp van het seizoen. Alleen de Amerikaanse Olympisch kampioene Valerie Allman produceerde een betere afstand in de voorronde.
Van Klinken durfde dan ook hardop te zeggen dat ze in de finale voor een medaille gaat. 'Waarom niet? Ik denk dat ik tot een van de medaillekandidaten behoor. Dus dan is het een mooi doel', klonk het na afloop ambitieus.

Tegenwind

De omstandigheden in het Amerikaanse stadion Hayward Field waren gunstig voor het discuswerpen. 'Er stond tegenwind en dat is perfect. Ik had eerlijk gezegd verwacht dar er veel verder zou worden gegooid, maar dat viel tegen. De tweede plek van mij is wel enigszins verrassend, ook omdat ik twee weken geleden nog een blessure in mijn bovenbeen opliep. Dat was juist op het moment dat ik voelde dat er een enorm goede vorm zat aan te komen. Ik ben opgelucht dat de blessure de vorm niet heeft aangetast.'
De finale van het discuswerpen is woensdag.