Verdachte ombrengen 30-jarige Damster later voor rechter wegens psychische problemen

Het politieonderzoek bij de woning in Appingedam
Het politieonderzoek bij de woning in Appingedam © ProNews
De strafzaak tegen de man die wordt verdacht van het om het leven brengen van een 30-jarige vrouw uit Appingedam dient mogelijk pas eind dit jaar of begin volgend jaar.
Dat werd dinsdag duidelijk tijdens de eerste inleidende zitting in de rechtbank van Groningen.

Psychiatrische afdeling

De 24-jarige man uit Haarlem verblijft op een psychiatrische afdeling. Deskundigen zeggen dat hij vanwege zijn geestestoestand moeilijk te onderzoeken is. Om een rapport op te kunnen maken, hebben ze meer tijd nodig.
De verdachte en zijn advocaat waren dinsdag tijdens de korte zitting niet aanwezig. De nabestaanden van het slachtoffer waren er wel.

Broerstraat

Het drama vond op 4 april plaats in een woning aan de Broerstraat in Appingedam. Het slachtoffer en de verdachte zijn bekenden van elkaar. Bij de politie kwam die maandagavond rond half acht een melding binnen van een ernstig geweldincident in de woning. Verschillende eenheden van de politie en een ambulance kwamen ter plaatse, net als de traumahelikopter.
Kort daarna werd de verdachte aangehouden. De politie dacht eerst dat er een tweede, mogelijk gewapende, verdachte in de woning was, maar dat bleek niet zo te zijn. Wel vonden agenten de overleden vrouw. Zij zou met een bijl om het leven zijn gebracht.

Onderzoek

Na het incident volgde onderzoek in en om de woning en vond een uitgebreid buurtonderzoek plaats om erachter te komen wat er precies gebeurd is. Het is niet bekend of de verdachte heeft bekend.
In oktober wordt opnieuw een niet-inhoudelijke zitting gehouden. Tijdens die zitting kunnen het Openbaar Ministerie en de advocaat eventuele onderzoekswensen kenbaar maken.
De verdachte blijft voorlopig vastzitten.