FC Emmen versterkt zich met Richairo Zivkovic

Richairo Zivkovic in 2020
Richairo Zivkovic in 2020 © RTV Noord
FC Emmen heeft Richairo Zivkovic ingelijfd als nieuwe spits. De club bereikte daarover deze maandag overeenstemming met zijn club Rode Ster Belgrado.
De geboren Assenaar tekent in Emmen een contract voor één seizoen met een optie voor nog een jaar, schrijft RTV Drenthe.

Lukkien had het al aangekondigd

Na de oefenwedstrijd tussen FC Groningen en FC Emmen gaf Dick Lukkien al aan in gesprek te zijn met een nieuwe spits. ‘Hij moet zelf nog een beslissing nemen, zei de oefenmeester daar zondag over. Namen wilde Lukkien toen nog niet noemen.

Hele jeugd bij FC Groningen

Vorige week bleek het al te gaan om de 25-jarige Richairo Zivkovic. De spits die de hele jeugdopleiding van FC Groningen doorliep staat momenteel onder contract bij Rode Ster, waar hij nog een verbintenis heeft tot de zomer van 2024. Zelf wil de aanvaller graag terug naar Nederland.
Op maandag 25 juli is de kogel door de kerk: Zivkovic gaat inderdaad naar FC Emmen.

25 jaar oud, 9 clubs

FC Groningen probeerde Zivkovic twee jaar geleden tot een terugkeer te overtuigen, maar zijn Chinese club wilde toen niet meewerken, waarna hij een contract in Servië tekende. Eerder kwam Zivkovic uit voor Ajax, Willem II, FC Utrecht, KV Oostende, Changchun Yatai, Sheffield United en Guangzhou City FC.
Nu, vijf jaar na zijn vertrek uit Nederland, staat Zivkovic dus voor een terugkeer naar zijn geboortegrond. 'Ik heb in het buitenland geweldige ervaringen gehad, maar de laatste tijd minder minuten gemaakt dan ik had gewild. Daarnaast wilde ik graag terug naar Nederland en FC Emmen biedt me die kans. Ik kijk ernaar uit om alles te geven in een vol stadion in Drenthe.'

Lukkien ziet het zitten

'Dit is voor ons een uitstekende speler, die de laatste jaren weinig heeft gespeeld. Wij denken dat we hem kunnen helpen om zijn carrière weer nieuwe input te geven. En we denken ook dat hij ons kan helpen', zegt trainer Dick Lukkien over de nieuwe aanwinst.
De Veendammer trainer heeft er vertrouwen in dat Zivkovic zijn belofte bij Emmen alsnog inlost. 'De clubs waar hij heeft gezeten, waren van behoorlijk niveau. Ik denk dat hij ons aan doelpunten kan helpen. En hij heeft een enorm wapen, dat is zijn snelheid. Dat zullen wij in heel veel wedstrijden goed kunnen gebruiken.'
Dit bericht is een bijgewerkte versie van het bericht van 19 juli, over de toen nog mogelijke komst van Zivkovic naar FC Emmen.