112-nieuws woensdag 20 juli: Treinverkeer Winschoten gestremd door aanrijding • Brand op dak in school Glimmen

De plaats van de aanrijding
De plaats van de aanrijding © Noordernieuws
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

23.15: Twee fietsers botsen in Stad

Twee fietsers zijn in botsing geraakt op de kruising Muntinglaan met de Hoornsediep. Hulpdiensten zijn ter plaatse. Over de oorzaak van het ongeval is niets bekend.
Politie en ambulance zijn ter plaatse
Politie en ambulance zijn ter plaatse © Persbureau Meter

21.53: Aanrijding op spoor bij Winschoten

Op de spoorovergang aan de Garst in Winschoten is woensdagavond iemand aangereden door een trein. Door het ongeval is het treinverkeer tussen Station Winschoten en Station Scheemda voorlopig stilgelegd. Treinreizigers die vanaf Hoofdstation Groningen naar Winschoten wilden reizen, kunnen niet verder dan Scheemda. Vanaf daar kan verder worden gereisd met treinvervangend vervoer. 'De trein die bij de aanrijding was betrokken gaat terug naar station Winschoten', vertelt een woordvoerder van Arriva. Ook die reizigers kunnen met vervangend vervoer hun reis vervolgen. Over hoe de aanrijding tot stand kwam is niets bekend.

18.17: botsing op de Laan van de Vrede in Stad tussen fietser en auto

Op de Laan van de Vrede in Groningen heeft een botsing plaatsgevonden tussen een auto en een fiets. Meerdere ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. Hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden, is nog onbekend. De weg is afgesloten voor onderzoek.
Ambulances zijn ter plaatse
Ambulances zijn ter plaatse © ProNews

17.00: Brand op dak van school in Glimmen

In het dak van de Quintusschool aan de Nieuwe Schoolweg in Glimmen is woensdag aan het eind van de middag brand ontstaan. Vanwege de zomervakantie waren er geen schoolkinderen en leerkrachten aanwezig, maar in het pand zit wel een kinderdagverblijf dat open was. Iedereen kon het gebouw veilig verlaten.
Rookwolken boven het schoolgebouw in Glimmen
Rookwolken boven het schoolgebouw in Glimmen © 112 Groningen

14.55: Auto's botsen bij Siddeburen

Ter hoogte van Siddeburen zijn twee auto's op elkaar gebotst. Dat gebeurde bij de afrit van de N387, naar de N33 toe. Er kwam een ambulance ter plaatse, maar volgens een woordvoerder van de politie lijkt het erop dat de betrokkenen geen ernstige verwondingen hebben opgelopen.
De plaats van het ongeval bij Siddeburen
De plaats van het ongeval bij Siddeburen © Richard Degenhart / ProNews

06.25: Frontale botsing zorgt voor autobrand (update)

Aan de Stedumerweg (N996) bij Loppersum zijn twee auto's frontaal op elkaar gebotst. Eén van de auto's vloog daarbij in brand. Er kwamen meerdere ambulances ter plaatse. Het is niet bekend of er gewonden zijn. De N996 is tussen Loppersum en De Weer enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer, maar is inmiddels weer open.
Een van de auto's vloog in brand
Een van de auto's vloog in brand © ProNews