College stemt in met nieuwe sportaccommodatie op complex Oldencate in Spijk

Voetbalveld
Voetbalveld © Pexels / Fabricio Trujillo
Er komt een nieuwe (binnen)sportaccommodatie op Sportcomplex Oldencate in Spijk. Daar heeft het college van Eemsdelta onlangs mee ingestemd. Ook de directe buitenruimte op het sportcomplex krijgt een opknapbeurt.
Op het sportpark staat nu een gymzaal die overdag door Kindcentrum ’t Maar gebruikt wordt en ‘s avonds door verschillende lokale sportverenigingen. Naast de gymzaal staan de kleedruimten en sportkantine van voetbalvereniging Poolster.
Als de gemeenteraad in het najaar akkoord gaat met de plannen, komt op het sportpark één nieuw aardbevingsbestendige huisvesting voor zowel de sportvoorziening als de nieuwe gymzaal.

Toekomstbestendig

Wethouder Jan Menninga: 'Het plan voor sportcomplex Oldencate is een unieke kans om deze sportaccommodatie toekomstbestendig te maken. Met het realiseren van een nieuwe sportaccommodatie wordt een kwaliteitsimpuls gegeven aan de fysieke leefomgeving en leefbaarheid van het gebied. En omdat het een sportcomplex is, levert het ook een belangrijke bijdrage aan de vitaliteit en de gezondheid van de inwoners in Spijk.'

Planning

De bouw van de nieuwe accommodatie start volgens de planning nog dit jaar. De oude accommodatie kan gebruikt worden tot de nieuwe klaar is. De bouw van het nieuwe complex wordt mogelijk gemaakt dankzij een cofinanciering vanuit het Nationaal Programma Groningen en VV Poolster.