Dakbrand in school met kinderdagverblijf in Glimmen snel onder controle (update)

Rookwolken boven het schoolgebouw in Glimmen
Rookwolken boven het schoolgebouw in Glimmen © 112 Groningen
Een brand in de Quintusschool aan de Nieuwe Schoolweg in Glimmen is woensdagmiddag nog binnen een half uur geblust. Door een nog onbekende oorzaak ontstond er even voor 17.00 uur brand onder het dak van de school.
Vanwege de vakantie waren er geen basisscholieren in het pand aanwezig, maar wel kinderen en medewerkers van kinderopvang Kids First. Zij konden op tijd in veiligheid gebracht worden. 'Medewerkers van het kinderdagverblijf roken een brandlucht en zagen, toen ze het gebouw van buiten bekeken, daadwerkelijk rookontwikkeling', aldus Harmen Kuijer, woordvoerder van de brandweer.
Volgens Kuijer is de brand tussen het dak en het dakbeschot van het schoolgebouw ontstaan, waarna er rookontwikkeling ontstond. Er werd vervolgens opgeschaald naar 'grote brand'. 'Dit is uit voorzorg gedaan, om genoeg materieel en mankracht beschikbaar te hebben om het vuur te bestrijden. En dat is mede door de inzet snel gelukt', legt Kuijer uit. Er zullen nog enkele sloopwerkzaamheden aan het dak worden verricht om te kijken of de brandhaard helemaal is verdwenen.
De Nieuwe Schoolweg in het dorp werd ten tijde van de brand deels afgesloten.