112-nieuws donderdag 21 juli: 'Persoon te water' in Stad • Pekelder zwaar gewond in Drenthe

De brandweer zoekt in de vijver langs de Orionlaan
De brandweer zoekt in de vijver langs de Orionlaan © Patrick Wind/112Groningen
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

17.40: Brandweer zoekt naar persoon te water in Stad maar vindt niks

De brandweer is in een vijver aan de Orionlaan in de stad Groningen een tijd lang op zoek geweest naar een 'mogelijke persoon te water'. De zoektocht werd gestart nadat een voorbijganger een paar gymschoenen op de wal had gevonden.
De brandweer was in de vijver met een boot en duikers aan het zoeken, maar even na zes uur werd de zoektocht gestaakt: 'We hebben de vijver helemaal doorzocht en niets aangetroffen.'

12.05: Zo'n duizend huizen in Middelstum een uur zonder stroom

In Middelstum hebben zo'n duizend huishoudens ongeveer een uur zonder stroom gezeten. Enexis had om 13.00 de storing opgelost. Het is onbekend wat de oorzaak van de storing was, het zou gaan om een spontane storing.
Enexis onderzoekt waarom zo'n dertig postcodes plotseling zonder elektriciteit zaten.
Het getroffen gebied
Het getroffen gebied © Enexis

11.30: Kat vast onder zonnepanelen

Bij een woning aan de Vossenburcht in Muntendam heeft de brandweer donderdag aan het eind van de ochtend een kat van het dak gehaald. De kat zat volgens een persfotograaf sinds woensdagavond al vast achter een zonnepaneel.
Voor de brandweer was het een koud kunstje om de viervoeter te bevrijden. Tot vreugde van de familie.
De brandweer haalt de kat van het dak
De brandweer haalt de kat van het dak © Marisja v/d Laan/DG-Fotografie

10.50: Woning in Appingedam vol met rook

In een woning aan de Westersingel in Appingedam is donderdagochtend door een nog onbekende oorzaak brand uitgebroken. De brandweer kwam daarop ter plaatse met meerdere voertuigen, waaronder een hoogwerker. De brand is vermoedelijk ontstaan op de bovenverdieping van de woning, die bij aankomst van de hulpdiensten vol stond met rook. De brandweer forceerde deur van de woning om toegang tot het pand te krijgen en trof niemand in de woning aan.
Brandweerlieden bij de woning in Appingedam, waarvan net de deur is geforceerd
Brandweerlieden bij de woning in Appingedam, waarvan net de deur is geforceerd © ProNews

10.30: Wooncomplex in Stad ontruimd na gaslek

Een appartementencomplex aan de A. Morostraat in de stad Groningen is donderdagochtend kort ontruimd geweest vanwege een gaslek. Rond 10.30 uur werd een gaslucht waargenomen, waarna de brandweer met meerdere voertuigen ter plaatste kwam om erger te voorkomen. De brandweer ontruimde uit voorzorg het appartementencomplex , waarna het lek werd ontdekt en gedicht. Daardoor konden bewoners, die het schouwspel veelal vanaf de straat volgden, snel weer terug naar hun woning.

9.50: Politie doet inval bij bankhelpdeskfraudeurs

De politie heeft dinsdag een inval gedaan bij een woning in stad Groningen vanwege onderzoek naar bankhelpdeskfraude, een vorm van internetoplichting waarbij personen zich voordoen als medewerker van de bank om zo bankgegevens van slachtoffers te ontvreemden. Die inval gebeurde op dinsdag 19 juli; de politie deelt het woensdagavond op Instagram.
Bij de inval zijn drie verdachten aangehouden. 'Twee van de verdachten wilden er via het balkon vandoor gaan, maar werden meteen in hun kraag gevat. De verdachten zijn overgebracht naar het cellencomplex', schrijft de politie. In de woning werden meerdere gegevensdragers (bijvoorbeeld harde schijven of USB-sticks) in beslag genomen.

3.45: Dronken Stadjer botst op geparkeerde auto in Drenthe

In de nacht van woensdag op donderdag is een 25-jarige Stadjer met zijn scooter tegen een geparkeerde auto gebotst aan de Veldweg in Annen. Hij bleek teveel te hebben gedronken.
De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd en heeft een proces verbaal opgemaakt.

2.00: Pekelder zwaargewond bij steekpartij in Emmen

Een 55-jarige man uit Oude Pekela is in de nacht van woensdag op donderdag zwaargewond geraakt bij een steekpartij in een woning in Emmen. Een 39-jarige vrouw uit Emmen is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident. Lees er hier meer over.
Forensisch onderzoek in de woning
Forensisch onderzoek in de woning © Noordernieuws