RUN Winschoten zoekt dringend nieuw kader: 'Maar de 46ste editie gaat gewoon door'

Een eerdere editie van de RUN
Een eerdere editie van de RUN © Henk Elderman/RTV Noord
De RUN Winschoten is naarstig op zoek naar nieuw kader. Vijf bestuurders zetten er namelijk op 1 januari van het volgend jaar een punt achter.
Niet dat er ruzie in de tent is, en dat er opeens vijf man opstappen is min of meer toeval, maar toch. De voorzitter, penningmeester, secretaris, racedirecteur en event manager houden er over een half jaar mee op. Nieuw kader is dus dringend gewenst.

Ze stappen niet meteen op

'Het heeft te maken verandering van banen en een verhuizing', licht woordvoerder Janny Heijerman toe op Radio Noord. 'Ze stappen ook niet meteen op, maar pas begin volgend jaar.'
Het voortbestaan van de Run komt dan ook niet direct in gevaar. Heijerman: 'We gaan er vanuit dat de volgende editie gewoon doorgaat.' Die editie, de 46ste alweer, staat gepland op 10 september. De avond voorafgaand aan het loopevenement in de Molenstad wordt de Lutje Run en de FunRun gehouden.

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerden kunnen zich melden via de mail. Heijerman: 'Maar let wel: bijvoorbeeld een racedirecteur moet wel affiniteit hebben met sport, het liefst hardlopen.'