112-nieuws vrijdag 22 juli: Deel van schuur in Beerta weggeblazen door explosie • Auto's botsen op elkaar in Hoogezand

Beide auto's hebben schade opgelopen
Beide auto's hebben schade opgelopen © Dennis Venema
In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

20.35: bromfiets rijdt door na aanrijding met fietser in Stad

Op de Emingaheerd in Groningen is een bromfietser in botsing gekomen met een fietser. De veroorzaker reed hierna op hoge snelheid door, zo laat Politie Groningen-Noord weten op hun Instagramaccount. De bromfietser heeft iemand achterop. Hoe het met de fietser is, is niet bekend. De politie roept getuigen van de aanrijding op zich te melden.
De politie zoekt getuigen van het ongeval
De politie zoekt getuigen van het ongeval © Rick ten Cate / ProNews

20.27: Twee auto's betrokken bij botsing in Hoogezand

Op de kruising van de Hoofdstraat en de Kerkstraat in Hoogezand zijn twee auto's op elkaar gebotst. Ambulance en politie zijn er plaatse. Beide auto's hebben schade opgelopen. Hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden, is niet bekend.

19.43: Koe te water in Glimmen

Door nog onbekende oorzaak is aan de Oosterbroekweg bij Glimmen een koe in de sloot terecht gekomen. Omstanders zouden de koe in het water hebben gezien en de brandweer hebben gebeld. De brandweer van Haren kwam ter plaatse en wist de koe uit het water te redden, die vervolgens zelf weg kon lopen.
De brandweer is druk bezig om de koe uit het water te krijgen
De brandweer is druk bezig om de koe uit het water te krijgen © Persbureau Meter

15.45: Met luchtbuks geschoten in Oude Pekela

Bij een conflict aan het Flessingsterrein in Oude Pekela vridagmiddag heeft iemand met een luchtbuks in de lucht geschoten.
Niemand is gewond geraakt.
De politie kreeg de melding om 15.05 uur binnen en is inmiddels ter plaatse voor onderzoek.

13:45: Explosie in schuur in Beerta

Bij een explosie aan de Veenweg in Beerta is een deel van het dak van een schuur weggeblazen. Er raakte niemand gewond. De politie doet met onder meer een explosievenverkenner onderzoek naar de toedracht.
Hulpdiensten in Beerta, waar de explosie was
Hulpdiensten in Beerta, waar de explosie was © 112 Groningen

11.20: Brand in meterkast bij deelscooterverhuurder Check

In het pand van deelscooterverhuurder Check aan de Kielerbocht in de stad Groningen is vrijdagochtend brand uitgebroken. De brand ontstond in een meterkast. Door de brand kwam het pand al snel vol rook te staan. 'Uit voorzorg werden twee tankautospuiten opgeroepen, omdat er in het pand elektrische voortuigen staan, maar de inzet van de tweede wagen bleek niet nodig', zegt een brandweerwoordvoerder. Na enkele minuten was de brand onder controle.
Brandweerlieden hebben het pand geventileerd. Niemand raakte gewond.
Het pand werd na de brand geventileerd
Het pand werd na de brand geventileerd © Persbureau Meter

07.40: Aanhouding voor wapen- en drugsbezit in centrum Stad

Een man is donderdagavond in de binnenstad van Groningen aangehouden. Hij bleek in het bezit van een mes en vijf bolletjes cocaïne. Dat meldt de politie op Twitter. De man heeft een gebiedsverbod voor de binnenstad gekregen.