FC Groningen stelt voormalig Oranje-international Atty Eelkema aan als trainer vrouwenvoetbal

Atty Eelkema tekent haar contract bij FC Groningen
Atty Eelkema tekent haar contract bij FC Groningen © FC Groningen
Oud-eredivisiespeelster Atty Eelkema is door FC Groningen aangesteld om komend seizoen de trainingen te gaan verzorgen.
Over vier jaar wil FC Groningen eredivisievoetbal spelen met een vrouwenteam. Om dat te bewerkstelligen start de club komend seizoen eerst met twee trainingsgroepen. Eelkema is nu door de Trots van het Noorden aangesteld als de eerste trainer/coach/manager van de groep meiden die komend seizoen van start gaat.
Ze heeft een contract voor één seizoen getekend en is daarmee de eerste vrouwelijke trainer van FC Groningen.

Twee interlands gespeeld

Eelkema speelde zelf eredivisievoetbal voor sc Heerenveen en werd diverse malen opgeroepen voor de Oranje Leeuwinnen. Ze speelde twee interlands. In het verleden werkte Eelkema bij de vrouwenafdeling van VIOD en Stiens.

'Kijk er enorm naar uit'

'Ik heb nog nooit binnen een betaald voetbalclub als trainer kunnen werken', zegt ze. 'Dat is voor mij persoonlijk een mooie uitdaging. Er ligt een goed plan bij FC Groningen en dat plan spreekt me aan. Met haalbare doelen en ook de droom van de Euroborg. Als trainer hoop ik de meiden technisch en tactisch te laten groeien. Door mijn ervaring met spelen op het hoogste niveau weet ik welk topsportgedrag er nodig is om het uiteindelijk te halen als topsporter. Ik kijk er enorm naar uit om hier te beginnen.'