Tussen dieren kamperende NNT-acteur telt de dagen af

GRONINGEN - Een mooie ervaring, maar het is wel afzien, voor Peter Vandemeulebroecke. Sinds vorige week donderdag leeft hij op de speelweide in het Noorderplantsoen, in een soort theaterkinderboerderij van kisten en pallets.
Al ruim een week leeft de acteur van het Noord Nederlands Toneel tussen twaalf boerderijdieren in het Noorderplantsoen in de stad. Hij wilde uitvinden of mensen en dieren op gelijke voet met elkaar kunnen omgaan. Zijn bevindingen deelt hij 's avonds met het publiek in een voorstelling als onderdeel van theaterfestival Noorderzon. Met die ene voorstelling is de Vlaming nog niet klaar, de dieren moeten twee keer per dag gevoerd worden. Bovendien moet Vandemeulebroecke Brenda de geit melken. En dat is nog een lastig klusje, als ze er steeds vandoor gaat.
Vandemeulebroecke is op de negende dag al aardig flauw van het experiment. "Ik begrijp dat God de wereld in zeven dagen schiep, het is nu wel klaar." Het experiment zit er bijna op. Zondag zegt hij het kunstmatige dierentuintje vaarwel.