Romano Postema tekent nieuwe overeenkomst met FC Groningen

De winnende goal van Romano Postema
De winnende goal van Romano Postema © ANP
FC Groningen heeft het contract met Romano Postema met een jaar verlengd. De 20-jarige aanvaller staat nu tot 2025 onder contract in de Euroborg.
Postema maakte in 2019 zijn officiële debuut in het eerste elftal van FC Groningen. Tegen het Heracles Almelo van de huidige trainer Frank Wormuth, mocht de goalgetter destijds een kwartiertje meedoen. Inmiddels staat de teller voor De Stadjer op precies vijftig officiële duels voor FC Groningen, waarin hij zes keer tot scoren kwam.
De twee doelpunten die de spits afgelopen seizoen tegen NEC maakte, waren memorabel. FC Groningen speelde een groot gedeelte van de wedstrijd tegen tien man, maar keek alsnog lange tijd tegen een achterstand aan. Postema viel in en boog hoogstpersoonlijk de achterstand om in een 4-3 overwinning. De winnende treffer maakte Postema in de 91e minuut.
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus legt uit waarom hij blij is dat Postema zijn contract heeft verlengd. 'Romano is een talentvolle spits, die leeft van doelpunten en ook heeft bewezen over scorend vermogen te beschikken. Daar komt bij dat hij een echte Stadjer is en onze opleiding heeft doorlopen. Van beide kanten zijn we blij met de ontwikkeling van Romano en dat we dit hebben weten om te zetten in een nog langere samenwerking. Wij zullen van onze kant er alles aan doen om Romano het juiste platform te bieden voor een optimale groei.'