FC Groningen wint eenvoudig van Willem II

TILBURG - FC Groningen heeft vrijdagavond in Tilburg met 3-0 van Willem II gewonnen. Door de overwinning staat Groningen vierde in de eredivisie met acht punten uit vier wedstrijden.
Groningen had weinig moeite met Willem II, dat zwak speelde. De afgelopen jaren was Willem II een 'Angstgegner' voor Groningen, maar vrijdag hadden de Tilburgers niet veel in te brengen. Bij de thuisploeg werd de geschorste spits Frank Demouge duidelijk gemist.

FC Groningen speelde niet groots, zeker niet in de eerste helft toen het tempo te laag lag. Groningen kwam echter niet in de problemen. Tom Hiariej zette na ruim een half uur Groningen op voorsprong. Dit doelpunt leek de Brabanders te breken, maar in de slotfase van de eerste helft veerde Willem II nog even op. De Groninger verdediging werd echter nauwelijks op de proef gesteld.

In het tweede bedrijf was het spel van Groninger verzorgder. Er werd minder vaak balverlies geleden. Het spel van Willem II werd steeds bedroevender en door doelpunten van Enevoldsen en Pedersen liep Groningen uit naar een ruime overwinning.

Volgende week zondag speelt de FC in België een oefenwedstrijd tegen KV Mechelen. Vervolgens komt FC Utrecht naar de Euroborg.

Karakteristieken:

WILLEM II - FC GRONINGEN 0-3 (0-1). Tom Hiariej 0-1, Thomas Enevoldsen 0-2, Niklas Pedersen 0-3.

WILLEM II: Mäenpää; Lampi, Niemans, Van der Heijden, Vossebelt; Hakola (40. Hutten), Pereira, Lasnik, Levtsjenko; Van Zaanen, Sheotahul.

FC GRONINGEN: Luciano; Kieftenbeld, Ivens, Granqvist, Stenman; Enevoldsen (70. Van der Laak), Hiariej, Pedersen, Sparv (88. Metaj), Tadic; Matavz (59. Bacuna)

Scheidsrechter: Bossen.
Gele kaart: Van der Heijden (Willem II), Sparv en Kieftenbeld (FC Groningen)
Meer over dit onderwerp:
sport fcgroningen
Deel dit artikel:

Recent nieuws