Maisdoolhof in Meerstad open voor publiek: 'Elk jaar weer een feest'

Het maisdoolhof in Meerstad
Het maisdoolhof in Meerstad © Bureau Meerstad
Voor kinderen en hun (groot)ouders is het weer mogelijk om rond te (ver)dwalen in het maisdoolhof in Meerstad, pal naast het Woldmeer.
Afgelopen twee zomers was het maisdoolhof dicht vanwege de coronapandemie. Zaterdag was de officiële opening, onder toeziend oog van Sandrina Scholte van Bureau Meerstad.
Verslaggever Wiebe Klijnstra liep alvast een stukje van het pad:
Maisdoolhof in Meerstad: 'Het is superavontuurlijk'

Vier kilometer

'Het is superavontuurlijk om de uitgang proberen te vinden. We hebben een klein doolhof voor kinderen en we hebben een groot doolhof. Als je alles in één keer goed loopt, loop je anderhalve kilometer. Als je verdwaalt, moet je vier kilometer aan paden afleggen', zegt Scholte in het Radio Noord-programma Noord & Ommeland.
Het thema van het maisdoolhof is dit jaar 'Woldmeer', het water waar Meerstad en dus het maisdoolhof aan ligt. Scholte: 'Als je van bovenaf kijkt zie je het woord Woldmeer in het mais, met bootjes en druppels. En tijdens het lopen kun je de letters eveneens herkennen.'
Maisdoolhof van bovenaf
Maisdoolhof van bovenaf © Bureau Meerstad

Feest

Hanneke Majoor woont al tien jaar in Meerstad en loopt met haar kleinkinderen door het bijna drie voetbalvelden grote maisdoolhof. 'Wij doen dit al jaren. Vanaf het eerste maisdoolhof hebben we deze altijd gelopen met onze kleinkinderen, met heel veel plezier. We hebben nu weer een prachtige tocht gelopen. Die letters waar je in komt te lopen kun je heel goed volgen. 't Is een feest, elk jaar weer.'
Het maisdoolhof is in de zomervakantie van dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.30 uur geopend. Daarna is het doolhof toegankelijk van woensdag tot en met vrijdag van 12.00 uur tot 17.30 uur. Mits de weersomstandigheden het toelaten, is het maisdoolhof tot en met 1 oktober dit jaar te bezoeken.