Grenshof in Bellingwolde krijgt behalve opvang ook school voor Oekraïense kinderen

Het voormalige azc in Bellingwolde
Het voormalige azc in Bellingwolde © Geert Jan Darwinkel/RTV Noord
De Grenshof, het voormalige azc in Bellingwolde, gaat binnenkort niet alleen maximaal 200 Oekraïense vluchtelingen opvangen. In het gebouw wordt bovendien een school gevestigd voor Oekraïense kinderen.
Om hoeveel kinderen het gaat is nog niet bekend, maar de gemeente Westerwolde plaatste alvast drie vacatures voor mensen die in de school moeten gaan werken. Eén voor een onderwijsassistent en twee voor leerkrachten 'die de school willen helpen opstarten en vormgeven'.

Bevlogenheid en passie

'Wil jij vanuit jouw bevlogenheid en passie maatschappelijk bijdragen aan het onderwijs aan Oekraïense vluchtelingen? Dan zoeken we jou!', aldus de advertentietekst.
De Grenshof: een verleden als azc
In het verleden was De Grenshof al in gebruik als asielzoekerscentrum. Maar dit azc werd gesloten toen het aantal asielzoekers in ons land afnam. Later heeft het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) meerdere keren toestemming gevraagd het terrein opnieuw te mogen gebruiken. De gemeente wilde daar niet aan omdat ze vond dat ze met het landelijk aanmeldcentrum in Ter Apel al genoeg doet voor de opvang van asielzoekers.

Samenwerking met de Interschool

De school zal samenwerken met de Interschool, de basisschool voor anderstaligen en kinderen van asielzoekers in de grote opvanglocatie in Ter Apel. De nieuwe school zal worden bestuurd door de gemeente Westerwolde.