112-nieuws zondag 24 juli: Bootje slaat om in Winschoterdiep • Agent gewond bij mishandeling in Stad

De brandweer takelt het bootje op het droge
De brandweer takelt het bootje op het droge © Melarno Kraan/RTV Noord
In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

19.40: Automobilist botst met maaltijdbezorger in Haren

Op de Hertenlaan in Haren zijn zondagavond een automobilist en een maaltijdbezorger op een scooter met elkaar in botsing gekomen. De scooterrijder werd door ambulancepersoneel gecontroleerd op verwondingen. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.
Hulpdiensten ter plaatse in Haren
Hulpdiensten ter plaatse in Haren © Persbureau Meter

15.15: Agent gewond bij mishandeling in Peperstraat, verdachte aangehouden

Een politieagent van bureau Groningen Centrum is in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt terwijl hij wilde bemiddelen bij een ruzie in de Peperstraat in de stad Groningen. Dat meldt teamchef Gerard de Jonge zondagmiddag op Twitter.
'Een van de betrokkenen vond het nodig mijn collega in zijn buik te trappen waardoor hij ter controle naar het ziekenhuis moest', aldus de Jonge. De verdachte is aangehouden en ingesloten.

14.30: Fietsendief blijkt nog acht dagen te moeten zitten

Een fietsendief, die in de nacht van zaterdag op zondag bij het Hoofdstation in Stad te werk ging, koos de verkeerde prooi. Hij ging er namelijk met een zogenoemde lokfiets vandoor, waardoor de politie via gps bij hem terechtkwam.
Toen de politie hem wilde aanhouden wegens heling, bleek hij nog acht dagen te moeten zitten. 'Mooie vangst', constateert Gerard de Jonge op Twitter.

14.20: Vier personen uit Winschoterdiep gehaald na omslaan bootje

Een bootje is zondagmiddag omgeslagen in het Winschoterdiep bij Sappemeer. Omstanders zagen het gebeuren en sloegen alarm. Volgens een correspondent van ProNews waren er zes personen aan boord. Twee daarvan wisten zelf uit het water te komen. Hulpverleners hebben de andere vier opvarenden uit het water gehaald. Ook is er uit voorzorg een traumahelikopter geland.
Hulpdiensten hebben vier mensen uit het water gehaald
Hulpdiensten hebben vier mensen uit het water gehaald © Martijn Klungel/RTV Noord
Tegen vier uur zondagmiddag werd het bootje uit het Winschoterdiep getakeld door de brandweer. 'Van de zes personen', aldus de officier van dienst, 'konden twee zelfstandig uit het water komen, de andere vier lukte dat niet. Niet omdat ze niet konden zwemmen, maar omdat er even een trapje moest komen.'
Geen van de personen raakte gewond. 'Ze zijn wel gecontroleerd in de ambulance, maar ze zijn allemaal okay bevonden.'
Hulpdiensten zijn aanwezig aan het Winschoterdiep bij Sappemeer
Hulpdiensten zijn aanwezig aan het Winschoterdiep bij Sappemeer © ProNews
De brandweer takelt het bootje uit het Winschoterdiep
De brandweer takelt het bootje uit het Winschoterdiep © Martijn Klungel/RTV Noord

10.50: Man in Stad aangehouden voor bezit harddrugs

Een man die gisteren op straat in de stad Groningen dealde, is op heterdaad aangehouden. In de kleding van de man vond de politie harddrugs. De man is aangehouden rondom de zogeheten gele loper, het gebied tussen Gedempte Zuiderdiep, de Schoolholm, de Akerkhof, de Vismarkt en de Pelsterstraat. Daar geldt sinds afgelopen vrijdag een samenscholingsverbod. Directe aanleiding lijkt de schietpartij van een aantal weken geleden in de Haddingestraat, waarbij een vijftigjarige man uit Leeuwarden om het leven kwam.

03.50: Fietsster met hoofdletsel naar het ziekenhuis na val op Hoendiep in Stad

Op het Hoendiep in Groningen is in de nacht van zaterdag op zondag een fietsster hard gevallen. Omstanders hebben eerste hulp verleend en het slachtoffer is in de ambulance nagekeken. Ze is vervolgens met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De oorzaak van het ongeluk is niet bekend.
Ambulance op het Hoendiep in Stad
Ambulance op het Hoendiep in Stad © Persbureau Meter