Borgerswold Experience slachtoffer van diefstal; 500 euro voor de gouden tip

Een stapel bankbiljetten, met bovenop 500 euro
Een stapel bankbiljetten, met bovenop 500 euro © Bram Belloni/Hollandse Hoogte/ANP
Borgerswold Experience in Veendam looft een beloning uit van 500 euro voor de gouden tip die leidt tot het terugvinden van gestolen paintballwapens. Het activiteitenbedrijf werd afgelopen weekend slachtoffer van diefstal en vandalisme.
'Echt heel sneu', zegt manager Nicole Wierenga 'Mijn collega kwam bij mij en zei: niet schrikken!' Niet alleen de paintballwapens werden meegenomen, ook helmen zijn verdwenen. Daarnaast werd een grasmaaier vernield en een aantal kano's over het terrein gesmeten.

'Enorm balen'

'Ze kunnen helemaal niks met die paintballwapens. De flessen van de luchtdruk hebben ze niet, die stonden op een andere locatie. Het is gewoon heel erg sneu, we kunnen nu activiteiten niet doen. Daar balen we enorm van.'

Aangifte bij de politie

'We hebben afgelopen nacht met een aantal lieve stagiaires hier geslapen, om te zien of ze weer zouden komen', zegt Wierenga over de ongewenste bezoekers. Dat gebeurde niet. Er is aangifte gedaan bij de politie.
Het park is wel gewoon open, voor andere activiteiten dan paintballen. 'Die gaan gewoon door. Je kan hier niet het hele park voor stil leggen.'