Moeilijk bereikbare scheepsbrand in Eemshaven na paar uur onder controle (update)

De brandweer heeft het schip ontruimd
De brandweer heeft het schip ontruimd © ProNews
De brand in het schip Nova in de Eemshaven is onder controle. De brandhaard, een container op het schip met onderdelen voor windturbines, was moeilijk te bereiken. Het ruim van het schip stond vol met rook en door de hitte konden brandweerlieden slechts met moeite dicht bij de container komen.
De brandweer rukte dinsdagmiddag rond 14:00 uur uit naar de Eemshaven. Nova ligt in de Julianahaven, aan de westkant van de haven.

Container op wal getild

Volgens een woordvoerder van de brandweer stond de container onderin het ruim en moesten er twee lagen containers worden ‘afgebouwd’. Aan het eind van de middag, nadat de brandweer versterking had gekregen, kon de container op de wal worden getild.

Plastic zeil heeft vlam gevat

Op de wal bleek na openen van de container al snel dat er geen vuur- en rookverschijnselen waren, aldus de woordvoerder. ‘De oorzaak lag in laswerkzaamheden. Op dit soort schepen last men de lading vast. Een plastic zeil dat de container afdekt heeft daarbij vlam gevat.’
Voor de zekerheid heeft de brandweer ook de container uit het ruim naast de bewuste container op de wal getakeld en gecontroleerd. In deze container bleek niets te branden of te smeulen.
Dit bericht is aangevuld met de beschrijving van de woordvoerder van de brandweer van de bestrijding van de brand