Drie jaar cel voor slaan schedelbreuk bij feestende overbuurman in Sappemeer

Vrouwe Justitia, het symbool voor de rechtspraak
Vrouwe Justitia, het symbool voor de rechtspraak © RTV Noord
Een 29-jarige man uit Hoogezand is voor poging tot doodslag op zijn overbuurman in Sappemeer veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Ook moet de man zich laten behandelen. Hij sloeg de overbuurman met een honkbalknuppel, met hersenletsel tot gevolg.
De straf valt lager uit dan de geëiste 3,5 jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. De rechter houdt rekening met de rol die de overburen zelf in de kwestie hebben gespeeld.
De 29-jarige man had al langere tijd ruzie met zijn overburen. Dit escaleerde toen de overburen een luidruchtig feestje hadden.

Weer naar buiten met een knuppel

Toen de 29-jarige zijn hond uitliet ontstond een scheldpartij tussen hem en de feestvierders, die over zijn auto plasten. Er ontstond een handgemeen. De Hoogezandster ging terug naar zijn woning maar kwam weer naar buiten toen de overburen hard op zijn ramen en voordeur bonkten. Deze keer had hij een honkbalknuppel bij zich.

Zelfverdediging

Volgens de man wilde hij zich met de knuppel tegen de overburen verdedigen. Maar volgens de rechter zocht de man zelf de confrontatie op door met een knuppel op het groepje af te gaan.
De man heeft een autistische stoornis en de daad moet daarom hem in verminderde mate worden aangerekend, vindt de rechter. Hij is inmiddels verhuisd naar Hoogezand.