Eis: drie jaar cel voor verkrachting van verstandelijk beperkte tiener

Het OM eist een gevangenisstraf van drie jaar
Het OM eist een gevangenisstraf van drie jaar © Jos Schuurman/FPS
Een 68-jarige man uit Groningen moet mogelijk drie jaar de gevangenis in, omdat hij een meisje van zestien zou hebben verkracht.
Het meisje heeft een verstandelijke beperking en functioneert op het niveau van een achtjarige. Ze heeft geen antenne voor mensen die kwaad willen, alus de officier van justitie. Het Openbaar Ministerie vindt dat er sprake is van verkrachting.

Zegeltjes verzamelen

Het meisje stond in januari in de wijk Beijum in Groningen bij een supermarkt zegeltjes te verzamelen. Ze sprak ook de 68-jarige Stadjer aan. Volgens de verdachte werd hem om wiet gevraagd of geld.
Uiteindelijk had hij in het park seks met het meisje. Hij gaf haar daarna twintig euro. Het kind vertelde aan haar tante wat haar was overkomen. De vader van het kind stapte naar de politie.

Sperma op de kleding

Om de man op te sporen maakte het meisje nog een afspraak met de man. Hij werd opgewacht door de agenten. De man ontkende in eerste instantie, maar hij draaide bij toen hij werd geconfronteerd met zijn sperma op de kleding van het slachtoffer.
Volgens de officier van justitie had de man door zijn leeftijd overwicht op het meisje en maakte hij misbruik van haar zichtbare beperking.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.