Donar versterkt zich met point-guard Charles Callison

Charles Callison (rechts) in actie voor Würzburg
Charles Callison (rechts) in actie voor Würzburg © ANP
Charles Callison speelt komend seizoen voor Donar. De Amerikaanse point-guard komt over van het Duitse Würzburg en heeft een contract getekend voor één seizoen. Callison is 27 jaar en 1.85 meter lang.
Callison begon zijn carrière met college basketball bij de Washington State Cougars. Zijn Europese avontuur startte in Scandinavië. Het afgelopen seizoen speelde hij in Oekraïne bij Odessa, maar door het stopzetten van de competitie daar door de oorlog vertrok hij naar Würzburg, dat uitkomt in de hoogste divisie in Duitsland.

Otten: 'Karakter past bij Donar-dna'

Coach Matthew Otten is blij met de komst van de point-guard. ’Charles is een hoog niveau-speler die ons goed kan helpen aan beide kanten op het veld, verdedigend en aanvallend. Zijn karakter en werkethiek passen exact bij het Donar-dna’.

Callison: 'Professionele organisatie'

Callison kijkt ernaar uit om bij Donar aan het seizoen te beginnen. ‘Ik weet dat Donar een mooie plek is om te spelen en bovendien is het een heel professionele organisatie. Ik kijk er naar uit om te gaan spelen in Europees verband en in de BNXT League. Daarnaast wil ik heel graag de fans ontmoeten.'
Negen spelers binnen

De selectie van Donar bestaat nu uit negen spelers: Leon Williams, Willem Brandwijk, Mark Roorda, Kjeld Zuidema, Sander Hollanders, Olaf Schaftenaar, Ronalds Zakis, Clay Mounce en Charles Callison. Callison is na Mounce de tweede Amerikaan in de selectie.