Boerenacties bij Assen; mogelijk verkeershinder van en naar Groningen

Modder op de weg bij Assen
Modder op de weg bij Assen © Noordernieuws
Verkeer dat via Assen van en naar Groningen wil, moet rekening houden met vertraging door boerenacties, gericht tegen de stikstofplannen van het kabinet. Bij Assen-Zuid is modder gestort op de op- en afritten naar de A28.
'Samen met de gemeente en de aannemer ruimen we het op, in verband met de verkeersonveiligheid', zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Mogelijk wegafsluitingen tijdens het opruimen

Mogelijk dat er tijdens die opruimwerkzaamheden rijstroken of op- en afritten afgesloten worden. 'Houd rekening met een langere reistijd', waarschuwt de woordvoerder.

Protesten door het land

Boeren hebben ook op andere plekken in vooral het midden en het oosten van het land met mest, puin, tractorbanden en (brandende) hooibalen de weg versperd.

Ministerie: 'Dit is niet de manier'

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) vindt dat de boerenacties rond verschillende snelwegen te ver gaan. 'Protesteren mag maar binnen de grenzen van de wet. Dat is dit niet. Dit is ook niet de manier om met elkaar verder te komen', laat een woordvoerder weten.
'Als je mensen zo ontzettend boos maakt, dan krijg je dit', zegt secretaris Sieta van Keimpema van actiegroep Farmers Defence Force over de nieuwe boerenacties.